Μαρούσι: 1.700 μαθητές παρουσιάζουν επιχειρηματικές ιδέες

Στο Μαρούσι 1.700 μαθητές ως έφηβοι «επιχειρηματίες» θα παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους και θα διαγωνιστούν στις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2024 του Junior Achievement Greece.

Για 19η χρονιά ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece διοργανώνει τις δύο εμβληματικές Μαθητικές Εμπορικές για τους έφηβους «επιχειρηματίες» που κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να καινοτομήσουν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους μαθητική «start-up».

1.700 παιδιά από όλη την Ελλάδα θα έχουν δικά τους περίπτερα στα εμπορικά κέντρα της LAMDA Development, The Mall Athens και Mediterranean Cosmos -στις 16 Φεβρουαρίου και την 1 η Μαρτίου 2024 αντίστοιχα- και θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα προϊόντα των μαθητικών
τους «επιχειρήσεων».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, ηλικίας 15 έως και 18 ετών, συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στο δημοφιλές, παγκόσμιο πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – Company Program 2024» του JA Greece που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι μικροί «startuppers», που ξεκίνησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, είναι τώρα έτοιμοι να παρουσιάσουν τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο αγοραστικό κοινό και την κριτική επιτροπή του JA Greece. Έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, πρωτότυπα προϊόντα τεχνολογίας, έξυπνα χρηστικά αντικείμενα, προϊόντα υγιεινής διατροφής, αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές, τουριστικές και πολιτιστικές υπηρεσίες.

«Τα παιδιά μάς έχουν καταπλήξει με τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια οι ταλαντούχοι μικροί «επιχειρηματίες» αλλά και οι εκπαιδευτικοί, οι εθελοντές/στελέχη επιχειρήσεων και οι Inspirational Mentors που εμπνέουν, ενθαρρύνουν και ενδυναμώνουν τα παιδιά. Σας περιμένουμε όλους και όλες στις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις, να θαυμάσετε τι κατάφεραν τα παιδιά και να αγοράσετε τα έξυπνα προϊόντα που δημιούργησαν», δήλωσε ο Πρόεδρος ΔΣ του JA Greece, Αιμίλιος Κυριάκου.

Στη Μαθητική Εμπορική έκθεση της Αθήνας συμμετέχουν 57 Εικονικές Επιχειρήσεις από Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Εσπερινά και Ειδικά Σχολεία, της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου, ενώ στην Εμπορική Έκθεση της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν 46 Εικονικές Επιχειρήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.