Μαθητές λυκείου από τη Νέα Ιωνία δέχτηκαν επίθεση στην Ακαδημία Πλάτωνος – Τι συνέβη

Άγρια επίθεση δέχτηκαν μαθητές Λυκείου από τη Νέα Ιωνία στη διάρκεια εκδρομής στην Ακαδημία Πλάτωνος το μεσημέρι της Τρίτης 21 Νοεμβρίου.

Για το περιστατικό συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, από 13 έως 15 ετών από Γυμνάσιο του Κολωνού που βρέθηκε επίσης για εκδρομή στον ίδιο χώρο!

Οι σκηνές της συμπλοκής των παιδιών θύμιζαν… ρινγκ και έπεσε άγριο ξύλο με μπουνιές και κλωτσιές, το οποίο ακολούθησε τις απειλές και τις ύβρεις εναντίον τεσσάρων αγοριών και ενός κοριτσιού ηλικίας 16-17 ετών από τη Νέα Ιωνία!

Χρειάστηκε μάλιστα να βρεθεί και ασθενοφόρο στο σημείο για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στα χτυπημένα παιδιά, ενώ είχε ειδοποιηθεί και η αστυνομία η οποία στο πλαίσιο του αυτόφωρου συνέλαβε την τετράδα των… αγριεμένων ανηλίκων από τον Κολωνό, που ξεκίνησαν την επίθεση σε βάρος των παιδιών από τη Νέα Ιωνία. Μαζί συνελήφθη και η επιβλέπουσα καθηγήτρια από το Γυμνάσιο Κολωνού για παραμέληση της εποπτείας τους.

Με εντολή εισαγγελέα η 62χρονη καθηγήτρια αφέθηκε ελεύθερη, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον της.

  • Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 21-11-2023 στον Κολωνό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κολωνού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τέσσερις ανήλικοι (δύο αγόρια και δύο κορίτσια), ηλικίας από 13 έως 15 ετών, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για εξύβριση, απειλή και απλές σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (21-11-2023) στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδρομή μαθητών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφορετικών περιοχών, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις, απειλές και χρήση σωματικής βίας σε βάρος πέντε μαθητών (τέσσερα αγόρια και κορίτσι ηλικίας από 16 έως 17 ετών) του έτερου σχολείου.

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους μαθητές και οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν καθ’ υπόδειξη των αρμόδιων καθηγητών τους μαθητές που βιαιοπράγησαν.

Επιπλέον, συνελήφθη για την παραμέληση της εποπτείας των τεσσάρων κατηγορουμένων η επιβλέπουσα καθηγήτρια.

Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.