Μάριος Ηλιόπουλος: Ένας θαλασσοκράτορας στο τιμόνι της ΑΕΚ – Ο “Super Mario” της Seajets

Πρόσωπο των ημερών είναι αναμφίβολα ο εφοπλιστής της SeaJets Μάριος Ηλιόπουλος, που ανέλαβε αίφνης τα ηνία της ΑΕΚ, μετά τη βόμβα Μελισσανίδη.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πλοιοκτήτη ταχυπλόων στην ακτοπλοΐα της Μεσογείου. Μέσω της SeaJets ελέγχει 29 πλοία εκ των οποίων 24 είναι ταχύπλοα και πέντε συμβατικά. Η θαλασσοκρατορία του κυριαρχεί στο Αιγαίο αλλά και στις ενδοκυκλαδικές θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Μάριος Ηλιόπουλος: Ο θαλασσοκράτορας που αναλαμβάνει την ΑΕΚ

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Μάριο Ηλιόπουλο μιλάνε για έναν αντισυμβατικό άνθρωπο, που αποφεύγει τις επισημότητες, όπως και τα επιβεβλημένα dress code και τους τύπους όσο μπορεί.

Αναζητώντας κανείς τα νεανικά πεπραγμένα του, -όπως γράφει το Πρώτο Θέμα– οι «τρέλες» του Μάριου λάμβαναν χώρα στο σικ προάστιο του Ψυχικού τη δεκαετία του ‘80, όταν ο νεαρός τελείωνε την διαδρομή του στο Κολλέγιο Αθηνών και ήταν εθισμένος με την ταχύτητα. Εκείνα τα χρόνια καβαλούσε το must have της εποχής, μια enduro μηχανή με την οποία έτρεχε και έκανε σούζες στις γύρω πλατείες και στους δρόμους κοντά στο «Σινέ Αβάνα».

Ούτε τότε έπαιρνε από λόγια για να συνετιστεί, ούτε τώρα που δεν καβαλάει πλέον μηχανή, αφού ήταν από μικρός παθιασμένος με την ταχύτητα. Δεινός οδηγός αυτοκινήτων, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες αγώνες ταχύτητας και εξακολουθεί να αγαπάει αυτό το σπορ στο οποίο η αδρεναλίνη χτυπάει «κόκκινα», αφού τρέχει ακόμη σε αγώνες.

Έχει δεκάδες διακρίσεις σε αγώνες ανάβασης, πολλές από τις οποίες δεσπόζουν στο γραφείο του, που βρίσκεται στον 6ο όροφο ενός κτηρίου στον αριθμό 2 της οδού Δημητρίου Γούναρη στον Πειραιά.

«Επειδή είμαστε τρελοί παίρνουμε τα βουνά. Κάθε Σαββατοκύριακο εκεί μας βρίσκεις» είχε πει κάποτε για την τρέλα του με τα ράλι, αυτός ο πολυσχιδής χαρακτήρας, που βρίσκεται επισήμως πλέον στο τιμόνι της ΑΕΚ.