ΛΑ.ΣΥ.: “Δροσερές σχολικές αίθουσες” δεν μπορούν να υπάρξουν στα κοντέινερ της Νέας Ιωνίας

Ανακοίνωση για τις συνθήκες καύσωνα, που βιώνουν στη Νέα Ιωνία παιδιά σε ακατάλληλες αίθουσες που χρησιμοποιούνται ως σχολεία εξέδωσε η ΛΑ.ΣΥ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας τονίζει πως, αφού η δημοτική αρχή αποφάσισε να λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο και μεθαύριο, πρέπει να πάρει και όλα τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Η αγωνία των γονιών και των δασκάλων είναι δικαιολογημένη, γιατί ξέρουν ποια είναι η κατάσταση των σχολείων, δηλ. ότι η υποδομή τους είναι ανεπαρκής έως ανύπαρκτη! Είναι γνωστό πως «δροσερές» αίθουσες δεν μπορούν να υπάρξουν στα κοντέινερ ούτε στα ακατάλληλα κτίρια που υπάρχουν στον Δήμο μας.

Επομένως, δεν αρκεί η επίκληση κάποιων εγκυκλίων, αλλά άμεσα μέτρα! Υπάρχουν καταγγελίες γονέων που τους ζητήθηκε να φέρουν ανεμιστήρες στα σχολεία των παιδιών τους! Ζητάμε να υπάρξει πλήρης εικόνα μέχρι το βράδυ ανά σχολική μονάδα για το αν είναι εξασφαλισμένοι ανεμιστήρες, κλιματισμός, καταγραφή παιδιών και εκπαιδευτικών με προβλήματα υγείας, που πρέπει να προστατευτούν πιο πολύ, αν έχουν εξασφαλιστεί νοσηλευτές ανά σχολείο και προφανώς παροχή νερού!