Κυριάρχησε η Νέα Ιωνία στον αγώνα με τον Αθηναϊκό με σκορ 4 – 0

Με νικηφόρο τρόπο μπήκε η Νέα Ιωνία στις επίσημες υποχρεώσεις της για το 2024.

Η ομάδα του Δ. Παπασπύρου υποδέχθηκε στο δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας τον Αθηναϊκό, του οποίου επιβλήθηκε με 4-0, διατηρώντας έτσι την απόσταση ασφαλείας από τις υπόλοιπες ομάδες στην κορυφή του 2ου ομίλου της Α’ ΕΠΣΑ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 5ο λεπτό, όταν ο Δούμτσης σούταρε και ο Μπαλασάκης απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού, αποσοβώντας τον κίνδυνο. Οι γηπεδούχοι μετουσίωσαν την υπεροχή τους στο 23ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Ταβάρες (1-0), ενώ στο 44′ ο Αντωνόπουλος πλάσαρε από πλάγια θέση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ αφού πρώτα χτύπησε και στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η Νέα Ιωνία είχε τις ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το «τρίποντο» τις οποίες άργησε να αξιοποιήσει. Πριν το κάνει, ο Αθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 71′, όταν ο Κατσαούνος σούταρε από μακριά, ο Μπαλασάκης απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σέχι την έστειλε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Δύο λεπτά μετά (73′) ο Ταβάρες σκόραρε με πλασέ, θέτοντας γερές βάσεις για την επικράτηση (2-0). Τα άλλα δύο γκολ σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο και ήρθαν από τον… πάγκο! Ο νεαρός Σπυριδάκης έγραψε το 3-0 με σουτ στο «Γ» στο 80ο λεπτό και έξι λεπτά μετά (86′) ο ίδιος παίκτης με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Διαιτητές: Δημητρακόπουλος, Τράντας-Κουντουρέλης

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Δημήτρης Πσπασπύρου): Μπαλασάκης, Ραφτόπουλος, Σταύρου (65′ Κωνσταντίνου), Μπάστας, Αλέμης, Αποστόλου (76′ Σπυριδάκης), Φερναντίνιο (65′ Χατζηγεωργίου), Τζαμάι, Ταβάρες, Πλατέλας (83′ Μακρής), Αντωνόπουλος (65′ Γερόλυμος)

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κώστας Αρζένης): Ροβάτσος, Μπαλίου, Ζάχος (76′ Κατσούλας), Ντοβίνος (83′ Ρουσάκης), Τσάκος (46′ Χαλούβας), Κατσαούνος (83′ Θανόπουλος), Ταρσαναλής, Μουρελάτος, Σέχι, Λάιος, Δούμτσης (76′ Ντούρος)