Κορωνοϊός: Νέα έξαρση με 1800 κρούσματα και 400 νοσηλείες στα νοσοκομεία της χώρας

Νέο πανδημικό κύμα διατρέχει τη χώρα με τον κορωνοϊό να δείχνει και πάλι την αντοχή του, πέντε χρόνια μετά την αρχική του διασπορά στην κοινότητα. Στα νοσοκομεία χθες νοσηλεύονταν πάνω από 400 ασθενείς με τους 78 να είναι σε Μονάδες, ενώ οι εισαγωγές το περασμένο 24ωρο άγγιξαν τις 100.

Το φετινό καλοκαιρινό ξέσπασμα του κορονοϊού δεν θυμίζει μεν τα αντίστοιχα στις αρχές της πανδημίας, ωστόσο, δεν είναι αμελητέο, καθώς έχει οδηγήσει τις τελευταίες έξι εβδομάδες πάνω από 1.800 ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη covid στα νοσοκομεία.

Οι δεκάδες εισαγωγές ημερησίως και οι εκατοντάδες νοσηλείες, δηλαδή οι λεγόμενοι «σκληροί δείκτες», αποτυπώνουν ένα δυνατό επιδημικό κύμα κορωνοϊού, που πλέον βρίσκεται στην κορύφωσή του, όπως μαρτυρά ο βαρύς αριθμός των θανάτων.

Στην χθεσινή, εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναφέρονται 22 θάνατοι, όταν ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες δεν ξεπερνούσε τους 8. Η σύγκριση δε με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 είναι επίσης απογοητευτική, καθώς οι θάνατοι ήταν λιγότεροι (18) έναντι των 22 αυτής της εβδομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: