Κηφισιά: Εγκαίνια νέας κινητής μονάδας για το σταθμό ΕΚΑΒ στη Νέα Ερυθραία

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν στην Κηφισιά την Παρασκευή 28 Ιουνίου τα εγκαίνια λειτουργίας της κινητής ιατρικής μονάδας Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας του Δήμου Κηφισιάς, στο δημοτικό χώρο που έχει παραχωρηθεί για να στεγάζεται η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, στη Νέα Ερυθραία.

Παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά, του Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη και του πρόεδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, ο Αρχιμανδρίτηςτης Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς με τον Πατέρα Γεώργιο του Ι.Ν. Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας, τέλεσαν τον καθιερωμένο αγιασμό, μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ Κύριλλου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς στις δηλώσεις του εξέφρασε, την ικανοποίησή  του κάνοντας αρχικά λόγο για «μια ιστορική μέρα» στον Δήμο Κηφισιάς.  “Η δημιουργία του νέου σταθμού του ΕΚΑΒ για εμάς ήταν ένα όραμα πολλών  ετών” τόνισε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως η «παρουσία του ΕΚΑΒ στη Νέα Ερυθραία θα μειώσει κατά το ήμισυ τον χρόνο απόκρισης των ασθενοφόρων στις περιοχές της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης και θα σώσει εκατοντάδες ζωές, απαλύνοντας τον πόνο χιλιάδων κατοίκων στον Δήμο μας, αλλά και των όμορων Δήμων. Γιατί όταν καλείς ένα ασθενοφόρο, ο χρόνος απόκρισης δεν μετριέται σε δευτερόλεπτα, αλλά σε αναπνοές. Αναπνοές που σε φέρνουν πιο κοντά στη ζωή ή στο θάνατο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: