Κεραυνοί σφυροκοπούν αδιάκοπα τη Νέα Ιωνία

Τα δόντια της δείχνει από τη νύχτα η κακοκαιρία “Μπάλλος” με ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα σε όλο το νομό Αττικής. Στη Νέα Ιωνία δέντρα έχουν κοπεί σε αρκετούς δρόμους με κυριότερο το τεράστιο πεύκο που έπεσε κοντά στο 6ο Δημοτικού Σχολείο.


Φωτό: Τριανταφυλλιά Περράκη

Οι κεραυνοί που τρόμαξαν τη Νέα Ιωνία

Ήταν καταμεσήμερο (12.39 μ.μ.) όταν αλλεπάλληλοι κεραυνοί ακούστηκαν στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. και ειδικότερα στην Ιφιγενείας, την Παναγούλη και σε κεδντρικά σημεία της Καλογρέζας. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα αυτών των φαινομένων παρατηρείται σήμερα σχεδόν σε όλη την επικράτεια.

Πάντως, τα δεδομένα που εντόπισε το e-neaionia.gr από το δίκτυο ανίχνευσης αστραπών ΖΕΥΣ που λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δείχνουν ότι οι κεραυνοί που αναστάτωσαν τη Νέα Ιωνία εντοπίζονται σε μικρή ακτίνα από το Ολυμπιακό Χωριό

Νεροποντές στα βόρεια προάστια

Εντυπωσιακά στοιχεία καταγράφουν και τα βροχόμετρα από τη νύχτα στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Χαρακτηριστικό είναι πως την ώρα που άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου έχουν 6-10 μιλιμέτρ βροχής ανά ώρα, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι και το Ψυχικό (περιοχές που φιλοξενούν σταθμούς μέτρησης) καταγράφουν 100 και πλέον χιλιοστά βροχής ανά ώρα.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί δρόμοι της πόλης να μοιάζουν με ποτάμια.
Σημεία δύσκολα εξ ορισμού (όπως η γέφυρα μετά τον παλιό Τροχονόμο) έχουν πλημμυρίσει και οδηγοί και πεζοί πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί αν χρειαστεί να τα διασχίσουν.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Νέας Ιωνίας εφιστά την προσοχή των πολιτών:
– Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου πτώσης κλαδιών και εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.
– Να μην αφήνουν κλαδέματα και ογκώδη για αποκομιδή.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να επέμβει όπου απαιτηθεί για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Πολιτική Προστασία: 2102756000
Δημοτική Αστυνομία: 2102776100

Κλείνουν και τα σχολεία για προληπτικούς λόγους

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει ότι διακόπτεται την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής και λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων πουαναμένονται από το καιρικό σύστημα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

Νωρίτερα βέβαια σχολικά συγκροτήματα πλημμύρισαν όπως το 16ο Δημοτικό. Σύμφωνα με το 902.gr η διευθύντρια του σχολείου είχε ειδοποιήσει από το πρωί το δήμο για κλειστά φρεάτια.