Καταρτιζόμενη ΑμΕΑ εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ της ΔΥΠΑ στο Γαλάτσι

Κρίση πανικού σε ασανσέρ της ΔΥΠΑ στο Γαλάτσι έπαθε καταρτιζόμενη ΑμΕΑ, όταν εγκλωβίστηκε και έμεινε παγιδευμένη και αβοήθητη στο χώρο.

Χθες Τετάρτη και αμέσως μετά τις καταγγελίες της Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων για το θέμα και τα προβλήματα λειτουργικότητας στις κτιριακές συνθήκες στην σχολή ΑΜΕΑ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, κλιμάκιο της ΔΥΠΑ με δύο υποδιευθυντές έκανε αυτοψία.

Η γραπτή αναφορά που συνέταξαν αναφέρει ότι το ασανσέρ είχε συντηρηθεί την προηγούμενη Παρασκευή, δηλαδή αμέσως πριν ξαναχαλάσει εγκλωβίζοντας καταρτιζόμενη ΑΜΕΑ που έπαθε κρίση και οδηγήθηκε σε νοσηλεία.

Στην ανακοίνωσή της για το συμβάν με την γυναίκα που έπαθε κρίση στο ασανσέρ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων τονίζει ότι δεν πρόκειται για κάτι απρόσμενο και είναι «εγκληματικές οι ευθύνες κυβέρνησης, διοίκησης ΔΥΠΑ και διεύθυνσης ΚΕΚ ΑμεΑ Γαλατσίου».

Είναι η «μοναδική σχολή κατάρτισης της ΔΥΠΑ για όλη την Νότια Ελλάδα, λειτουργεί επί της Γαλατσίου 19, εδώ και 25 χρόνια, σε ένα ακατάλληλο κτήριο ανεπτυγμένο σε 3 ορόφους, φιλοξενεί πάνω από 220 καταρτιζόμενους, ενώ για χρόνια και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες, αρνήθηκαν να φτιάξουν νέες, σύγχρονες και ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις κατάλληλες για ΑμεΑ», όπως τονίζεται.

Εκτός από την αναζήτηση ευθυνών για το συγκεκριμένο συμβάν, η ΣΕΑΑΝ ζητά «να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτήριο και στην ηλεκτρομηχανολογικό του εξοπλισμό για να λειτουργεί με όρους ασφάλειας μέχρι να μεταφερθεί η σχολή σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις και να ανοίξουν και άλλες σχολές με σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα που να καταλήγουν σε πτυχίο με συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα», ενώ θέτει ταυτόχρονα θέμα μονιμοποίησης των εργαζόμενων, καθώς «δεν γίνεται σε έναν τέτοιο χώρο εκπαιδευτικοί, ειδικοί επιστήμονες και προσωπικό να είναι ωρομίσθιοι και συμβασιούχοι και να απολύονται και να προσλαμβάνονται κάθε χρόνο».