Καταργεί αιφνιδιαστικά το Φαρμακείο στη Νέα Ιωνία ο ΕΟΠΥΥ – Υπό έξωση από τον ιδιοκτήτη

Αντιμέτωποι με μια αρνητική εξέλιξη ήρθαν οι ασφαλισμένοι που λαμβάνουν ακριβά φάρμακα από το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία. Στον πίνακα ανακοινώσεων του τοπικού υποκαταστήματος υπάρχει αναρτημένη ειδοποίηση που αναφέρει ότι το φαρμακείο της περιοχής θα λειτουργήσει για τελευταία ημέρα στις 22 Ιανουαρίου. Από την επόμενη μέρα η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται από Φαρμακείο στην Αγία Παρασκευή.

Καταργεί αιφνιδιαστικά το Φαρμακείο στη Νέα Ιωνία ο ΕΟΠΥΥ

Οι πολίτες καταγγέλλουν την αιφνιδιαστική απόφαση του ΕΟΠΥΥ και τον τρόπο που θα επιβαρύνονται στο εξής κόπο, χρόνο και απόσταση για να προμηθευτούν φάρμακα πολύτιμα για την υγεία και τη ζωή τους.

Το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία τελεί υπό έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και ήδη λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις, παρά την αυτοθυσία των εργαζομένων του.

Σε σχετική του δήλωση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Αλέπης αναφέρει:

Είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς το συγκεκριμένο φαρμακείο εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο ή ειδικές παθήσεις καθημερινά, ενώ καλύπτει πολλούς Δήμους των Βορείων Προαστίων με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους.

Αποτελεί ένα νέο επεισόδιο στο έργο της υποβάθμισης της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της Ν. Ιωνίας και συνολικά της διάλυσης, της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της δημόσιας υγείας, που έχει την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων.

Εδώ και τώρα να συνεχίσει το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας Ν. Ιωνίας τη λειτουργία του. Να εξασφαλιστεί η στέγαση του Κέντρου Υγείας σε κατάλληλο κτήριο και να ενισχυθεί με το απαραίτητο, μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: