Καλοκαιρινός καιρός το Σαββατοκύριακο – Ανεβαίνει ο υδράργυρος στους 37 βαθμούς

Ηλιόλουστος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά με αρκετές τοπικές μπόρες και καταιγίδες ανά διαστήματα τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί/βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καλοκαιριάζει

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει ανοδική τροχιά τις επόμενες ημέρες, με εξαίρεση την Πέμπτη, που θα υπάρξει τοπικά μια μικρή πτώση. Μέχρι και το Σαββατοκύριακο θα έχει «σκαρφαλώσει» ακόμη και στους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 28/6/23
Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.