Καλοκαίρι με καυτές αυξήσεις που φτάνουν το 70% στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

Τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιούνιο του 2024 περιλαμβάνουν αυξήσεις μεταξύ 11,6% και 66,84%, μετά την άνοδο της χονδρεμπορικής τιμής, που έκλεισε τον Μάιο αυξημένη κατά 32,63% σε σχέση με τον Απρίλιο.
Τα νέα δεδομένα «βάζουν φωτιά» στον λαβύρινθο που βιώνουν εκατομμύρια καταναλωτές ρεύματος, προσπαθώντας κάθε μήνα να βρουν ποιο τιμολόγιο τους συμφέρει καλύτερα και να επιδιώξουν αλλαγή προμηθευτή.

Ύστερα πάντως, και από αυτές τις αυξήσεις στα «πράσινα» τιμολόγια, που προωθήθηκαν έντονα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) εν όψει της κατάργησης των επιδοτήσεων τον περασμένο Ιανουάριο, οι καταναλωτές οφείλουν να παρακολουθούν ποιες εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις αλλά και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Σε αρκετές εταιρείες, τα σταθερά τιμολόγια προσφέρουν πλέον χαμηλότερη χρέωση, αλλά εκεί χρειάζεται προσοχή, διότι το μηνιαίο πάγιο είναι πολύ ψηλότερο. «Θολή» παραμένει η εικόνα με τα κίτρινα «κυμαινόμενα» τιμολόγια, καθώς εκεί οι τελικές τιμές χρέωσης ανακοινώνονται τους επόμενους μήνες.