Κακοκαιρία Daniel: Ώρες αγωνίας στη Θεσσαλία – Δραματικές εκκλήσεις από εγκλωβισμένους

Άλλη μια νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές Θεσσαλίας, μετά το καταστροφικό πέρασμα που έκανε η κακοκαιρία Daniel. Οι Αρχές παραμένουν σε διαρκή κατάσταση συναγερμού στις εκτάσεις γύρω από τον Πηνειό, ο οποίος τις τελευταίες ώρες υποδέχεται τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί ήδη διάφορα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι έξι νεκροί, και εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθούν, καθώς άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. Την Πέμπτη, οι σοροί δύο γυναικών ανασύρθηκαν από σπίτια στο χωριό Αστρίτσα της Καρδίτσα. Νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρός άντρας μισοπλακωμένος από φερτά υλικά σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού. Ο κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί στην ΕΛΑΣ ως αγνοούμενος από τον αδερφό του.

Τρία χωριά του Δήμου Λαρισαίων, η Μάνδρα, η Αμυγδαλέα και το Κουτσόχερο εκκενώθηκαν, ενώ τη νύχτα μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Αλεξανδρινής Αγιάς προκειμένου να απομακρυνθούν προς το Στόμιο λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Αλεξανδρινή Αγιάς απομακρυνθείτε προς το Στόμιο λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα, μήνυμα του 112 είχε σταλεί στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού.

Πηγή: ΑΠΕ