Κακοκαιρία Ciaran: Στο μάτι καταιγίδας “τύπου Π” μπαίνει ολόκληρη η χώρα

Η κακοκαιρία Ciaran που πλήττει από χθες πολλές χώρες της γηραιάς ηπείρου και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ανθρώπων από πτώσεις δένδρων λόγω των θυελλωδών ανέμων οι ριπές των οποίων έφθασαν κατά τόπους και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, έχει προκαλέσει συναγερμό και στη χώρα μας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Ήδη από χθες εκδηλώθηκαν στην δυτική Ελλάδα έντονες βροχοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο Αρσάκειο Πάτρας και ήταν ίσο με 61 χιλιοστά.

Σε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τέθηκε σε εγρήγορση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας μιας και από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.