Καιρός: Κοκτέιλ σκόνης από την Αφρική και ζέστης από σήμερα στην Ελλάδα – Στους 33 βαθμούς το θερμόμετρο

Συνεχίζεται και σήμερα ο καιρός με το εκρηκτικό κοκτέιλ με αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και άνοδο της θερμοκρασίας που θα αγγίξει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, θα σημειωθούν κάποιες βροχές στα βόρεια τμήματα και στις ορεινές περιοχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν αργότερα μέσα στη μέρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-05-2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρους όβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 28 με 31 βαθμούς, στην Κρήτη τοπικά τους 32 και κατά τόπους στα δυτικά τους 33 βαθμούς.