Κάλεσμα για διαμαρτυρία στη Νέα Ιωνία από το Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών

Τη βούλησή του να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν τοπικοί φορείς στη Νέα Ιωνία το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Νέας Ιωνίας. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Σημηριώτη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Τους τελευταίους μήνες όλοι αναρωτιόμαστε πόσο ακόμα θα ακριβύνει η ζωή μας, η καθημερινότητά μας…

            Με μεγάλη δυσκολία βγάζουμε τον μήνα, αφού ο μισθός τελειώνει στις 15-20 μέρες.

            Τα έξοδα που έχει μια οικογένεια με μικρά παιδιά (πάνες, γάλατα, φάρμακα, εξετάσεις κλπ.) σε συνδυασμό με τις διαρκείς ανατιμήσεις σε βασικά είδη (γάλα, ψωμί, λαχανικά, κρέας, χαρτικά, καθαριστικά, ρούχα κλπ), εκτοξεύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό στα ύψη!

            Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, οι αυξημένες τιμές των ενοικίων, οι τιμές σε βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, η ακριβοπληρωμένη υγεία και παιδεία, τσακίζουν το εισόδημα μας.

Παρά τις πολλές ώρες εργασίας και τα εξαντλητικά ωράρια, όλες οι οικογένειες δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις ανάγκες μας!

            Την ίδια ώρα βέβαια που εμείς είμαστε αντιμέτωποι με αυτό το τεράστιο κύμα ακρίβειας, οι 500 μεγαλύτεροι όμιλοι στη χώρα (στην ενέργεια, στα τρόφιμα, τα σούπερ-μάρκετ και σε άλλους κλάδους) κέρδισαν 25,1 δις μόνο για το 2023.

            Εμείς πληρώνουμε διαρκώς αυξημένους φόρους όταν η φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται συνεχώς.

Βιώνουμε τις επιπτώσεις από τη μείωση των κονδυλίων για τους παιδικούς σταθμούς (ελλείψεις παιδαγωγών, αναλώσιμα είδη, εγκατάλειψη προαύλιων χώρων) και όλων των κοινωνικών δαπανών (υγεία – παιδεία – καθαριότητα – ελεύθεροι χώροι και παιδικές χαρές), την ίδια στιγμή που δίνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού.

Φτάνει πια! Δεν παζαρεύουμε τις ζωές μας, και των παιδιών μας, για τα κέρδη τους!

Διεκδικούμε:

  • Να δοθεί γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από το Δήμο για την κάλυψη των αναγκών των σταθμών των παιδιών μας!
  • Να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των κτιρίων των Παιδικών Σταθμών που πρέπει να γίνουν ή μένουν ανολοκλήρωτες πάνω από 2 χρόνια. Άμεση αποκατάσταση των προαύλιων χώρων!
  • Να βρεθεί άμεσα λύση για το Κέντρο Υγείας που κινδυνεύει να κλείσει, αφού απειλείται με έξωση και δεν έχει βρεθεί ακόμα ο κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί μαζί με το φαρμακείο.
  • Μόνιμες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, για την κάλυψη όλων των αναγκών που έχουν οι σταθμοί.
  • Μόνιμη πρόσληψη παιδιάτρων και σχολικών νοσηλευτών που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών! Να ενισχυθεί η ομάδα στήριξης ψυχολόγου – κοινωνικών λειτουργών.
  • Ανέγερση καινούργιων Παιδικών Σταθμών, σε Αλσούπολη και Καλογρέζα! Να αξιοποιηθεί ο χώρος της ΕΡΙΟΤΕΚ για την ανέγερση νέου Παιδικού σταθμού και σχολείων!

Μόνη λύση και διέξοδος είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας, η διεκδίκηση όσων έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας, για την προστασία του εισοδήματος μας.

Η φωνή μας έχει δύναμη! Τίποτα δεν πάει χαμένο!