e-neaionia

Ιστορίες Ελπίδας: Εθελοντής απεγκλώβισε με ειδικό όχημα 200 Ι.Χ. στην Αττική Οδό

Η κακοκαιρία Ελπίδα είχε δυσάρεστες εμπειρίες για πολλούς στην Αττική Οδό και όχι μόνο. Είχε όμως και μερικά χρήσιμα και πραγματικά ελπιδοφόρα παραδείγματα, ανθρώπων που παραμέρισαν τον προσωπικό κόπο και βοήθησαν υποδειγματικά τους συνανθρώπους τους.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν αυτή του εθελοντή που αψήφισε κρύο, κινδύνους και κούραση και απεγκλώβισε με το ειδικά διαμορφωμένο όχημά του τουλάχιστον 200 ΙΧ στην Αττική οδό, την ώρα της ισχυρής χιονόπτωσης.

Ο Νίκος Σκουρής, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη, τόνισε ότι ήταν μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, ειδικά μέσα σε τόσο χιόνι και κρύο: «Γυρνώντας από τη δουλειά μου, στο ύψος της Αττικής Οδού στη λεωφόρο Πεντέλης, είδα έναν άνθρωπο πολύ ταραγμένο δίπλα από το αμάξι του που ήταν κολλημένο στο χιόνι. Όταν τον ρώτησα αν χρειάζεται βοήθεια, μου αποκρίθηκε ότι είναι ο γιος του 5 μηνών σε ένα αυτοκίνητο κολλημένος στην Αττική Οδό και δεν μπορεί να βγει, ο άνθρωπος αυτός έκλαιγε».

Ο εθελοντής κ.Σκουρής και το ειδικά διαμορφωμένο όχημά του

Μπήκε ανάποδα στην Αττική οδό

Τότε ο κ. Σκουρής πήρε τη μεγάλη απόφαση να μπει ανάποδα στην Αττική Οδό και, όπως τόνισε, με έκπληξή του είδε εγκλωβισμένο όλο τον δρόμο με αυτοκίνητα: «Εγώ μαζί με άλλους που είχαν τέτοια ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα ανοίξαμε το κομμάτι της Κηφισίας μέχρι το τούνελ της περιφερειακής Υμηττού. Μπήκαμε μέσα στο τούνελ και οι οδηγοί ήταν με ανοικτές τις μηχανές για τουλάχιστον 7 ώρες και όπως καταλαβαίνετε η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο. Καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε πάνω από 200 αυτοκίνητα».


«Επειδή είμαστε μεγάλη παρέα που έχουμε τέτοια ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα, θα έπρεπε να υπάρχει ένας συντονισμός από την Πολιτεία έτσι ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μπορέσουμε να προσφέρουμε βοήθεια. Εχουμε μιλήσει αρκετές φορές με την Πολιτική Προστασία για να μας παρέχει κάποιες ειδικές κάρτες πρόσβασης, έτσι ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα σε φυσικές καταστροφές, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση και είναι κρίμα», τόνισε ο εθελοντής που απεγκλώβισε πάνω από 200 αυτοκίνητα.

Πηγή