Ισραήλ: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του πολέμου και της κυβέρνησης Νετανιάχου

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν χθες Δευτέρα το βράδυ στην Ιερουσαλήμ για να απαιτήσουν να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον τρόπο που διεξάγεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και για την αποτυχία τους να επαναπατρίσουν τους «δεκάδες» ομήρους οι οποίοι παραμένουν στα χέρια των μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Παράλληλα, στον παλαιστινιακό θύλακο αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο τη νύχτα για νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ωστόσο η κατάσταση παραμένει συγκριτικά πιο ήρεμη αφότου άρχισε η εφαρμογή ανθρωπιστικής «παύσης» των επιχειρήσεων σε νότιο τομέα του.

Η «παύση» αυτή, η αναγγελία της οποίας την Κυριακή συνέπεσε με το Έιντ αλ Άντχα, τη γιορτή της θυσίας για τους μουσουλμάνους, στη θεωρία σκοπό έχει να διευκολύνει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν απελπιστική ανάγκη οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας.

Χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν στους δρόμους της Ιερουσαλήμ χθες βράδυ, με σπάνια μαζικότητα τους τελευταίους οκτώ και πλέον μήνες πολέμου, για να διαδηλώσουν κοντά στην κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και στην Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή.

ΑΠΕ