Η Βόρεια Μακεδονία ανακάλυψε “Μακεδόνες του Αιγαίου” – Τι απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Η ηγεσία στη Βόρεια Μακεδονία συνεχίζει να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Επιπλέον, επιστρέφει σε ενέργειες του παρελθόντος που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη άγνοια της ιστορίας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει, «ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε ήδη αναλυτικά υπ’ όψιν των ομολόγων του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τις σχετικές παραβιάσεις και θα συνεχίσει να το πράττει».

Επιπλέον, προσθέτει, το θέμα τίθεται σε διεθνές επίπεδο εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης. «Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας απομακρύνεται καθημερινά όλο και περισσότερο από τις σχέσεις καλής γειτονιάς που αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου».

Η Σιλιάνοφσκα ανακάλυψε και… Μακεδόνες του Αιγαίου
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έρχεται μετά τη δήλωση της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα η οποία έκανε λόγο για «Μακεδόνες του Αιγαίου».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της Προεδρίας της χώρας στο «X», η Σιλιάνοφσκα συναντήθηκε με εκπροσώπους των «Παιδιών προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου» και συζήτησε μαζί τους για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον «διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ: