Ηνωμένο Βασίλειο: Η αύξηση τιμών κάνει τους Άγγλους …χορτοφάγους

Η αύξηση των τιμών στο κρέας κάνει …χορτοφάγους τους Βρετανούς καταναλωτές. Σύμφωνα με τους Times, η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που γίνονται vegan σε συνδυασμό με την πίεση στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών σημαίνει ότι τρώει κανείς πολύ λιγότερο κρέας από τη δεκαετία του 1970.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κατανάλωση στο σπίτι μειώθηκε κατά 12,5% το έτος έως τον Μάρτιο του 2022 και ότι οι καταναλωτές αποκλείουν  κυρίως το βοδινό, το χοιρινό και το αρνί από την διατροφή τους. Επισημαίνεται ότι την τελευταία δεκαετία, η κατανάλωση αυτών των κρεάτων μειώθηκε κατά 26%, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που τρώνε κοτόπουλο μειώθηκε κατά 11%. 

Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι μια vegan διατροφή είχε ως αποτέλεσμα 75% λιγότερες εκπομπές ρύπων από μια δίαιτα που περιλαμβάνει 100 γραμμάρια κρέατος την ημέρα.

Πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov δείχνει επίσης ότι ένας στους οκτώ ανθρώπους είναι vegan ή χορτοφάγος. Πολλοί έχουν εγκαταλείψει το κρέας για λόγους υγείας. άλλοι επειδή πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για το περιβάλλον. 

Τον Αύγουστο, η Beyond Meat, η οποία προμηθεύει τα McDonald’s, ανέφερε ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 30,5% τους προηγούμενους τρεις μήνες. 

Ωστόσο, οι ειδικοί θέλουν περισσότεροι άνθρωποι να εγκαταλείψουν το κρέας για να βοηθήσουν τον πλανήτη. 

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου