Ζώα συντροφιάς που σώθηκαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μεταφέρονται στο Γαλάτσι

Ζώα συντροφιάς που σώθηκαν από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας μεταφέρονται στο Γαλάτσι. Εθελοντές στήνουν σταθμό πλημμυροπαθών ζώων με τη συνδρομή του Οργανισμού Dogs’ Voice στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου και ήδη χθες υποδέχτηκαν 58 σκύλους εκ των οποίων:

👉🏻 44 σκύλοι ήρθαν από το καταφύγιο των Φαρσάλων το οποίο είχε τεράστιες ζημιές και τα ζώα ήταν στο δρόμο με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους.

👉🏻14 σκύλοι ήρθαν από τα χωριά Παλαμάς και Πεδινό Καρδίτσας στα οποία περιφέρονταν αδέσποτοι με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους.

👉🏻 Δυο σκύλοι έχουν ήδη διακομισθεί σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία καθώς έφεραν κατάγματα και είχαν σπασμένα οστά. Οι υπόλοιποι σκύλοι έλαβαν κτηνιατρική περίθαλψη από εθελοντές κτηνιάτρους κάποιοι εκ των οποίων είναι μέλη της Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.)

👉🏻 Σήμερα οι εθελοντές αναμένουν 40 ζώα από το Διμήνι Βόλου από καταφύγιο που καταστράφηκε ολοσχερώς και αλλά περίπου 30 από τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας στις οποίες υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην περισυλλογή.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

👉🏻 Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ανθρώπους που έκαναν τις μεταφορές (επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους) και τους εθελοντές μας που μετέβησαν στην Καρδίτσα με όχημα που μας παραχώρησε η Ι.Δ ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, για να βοηθήσουν το @karditsashelterdogs στους απεγκλωβισμούς ζώων. Εκεί βρισκόταν και ο Nikos Meritsis τον οποίο ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά. Ευχαριστούμε τα Pet City για την κάλυψη των αναγκών του σταθμού σε ξηρά τροφή.

👉🏻 Τηρήσαμε λόγω πιθανών μεταδιδόμενων ασθενειών όλα τα μέτρα ασφαλείας και για το λόγο αυτό στον σταθμό σήμερα βοήθησαν μόνο οι εθελοντές της ομάδας μας.

👉🏻 ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ:

✅ Σε φάρμακα: Bravecto, αλοιφή Kenacomb, drontal για σκύλους, ορο γλυκόζης, vibramycin, augmentin, doxytab 100 mg, clavaseptin ή sinulox, milterforan, leishguard.

✅ Σε αλλά είδη: πετσέτες, σεντόνια, γάντια, μάσκες, πάγο, νερά μικρά, gastrointestinal τροφή για σκύλους.

Είμαστε απέραντα ευγνώμονες που είστε δίπλα μας 🙏🏻🫶🏻