Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Ο Μίλτος Τεντόγλου παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο

Με καθυστέρηση μίας ημέρας έγινε παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου στη Ρώμη, όπου ο πρωταθλητής του μήκους έκανε το Σάββατο επική εμφάνιση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου, επικρατώντας με άλμα στα 8,65 μέτρα.

Την Κυριακή οι διοργανωτές έβαλαν πολύ αργά την απονομή των μεταλλίων, στις 23:20 τοπική ώρα (00:20 Ελλάδος) κι ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα είχε ήδη τελειώσει.

Ο Τεντόγλου πάντως παρέλαβε χαμογελαστός το 12ο χρυσό του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, με τον εθνικό ύμνο να ακούγεται για άλλη μια φορά προς τιμήν του.

Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Πάντως, για μία ακόμη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου δε μάσησε τα λόγια του και επιτέθηκε στην Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου για τους πειραματισμούς που κάνει στο μήκος.

Μετά την απονομή του χρυσού του μεταλλίου, ο κορυφαίος αθλητής στίβου όλων των εποχών στη χώρα αναφέρθηκε στην World Athletics λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν του αρέσει να γίνεται «το παιχνίδι τους για τα πειράματά τους» επαναλαμβάνοντας άλλη μια φορά πως αν επιμείνουν στις αλλαγές που θέλουν (να αφαιρέσουν τη βαλβίδα του μήκους χαλώντας όλη την ουσία στο άθλημα), τότε δεν αποκλείεται να πάει στο τριπλούν.