ΕΡΙΟΤΕΚ: Να γίνει άμεσα …”ΣΧΟΛΕΙΟΤΕΚ” ζήτησαν γονείς και παιδιά στη Νέα Ιωνία

Γονείς, εκπαιδευτικοί, κάτοικοι και μαθητές από τη Νέα Ιωνία διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νέας Ιωνίας δίπλα από το οικόπεδο του παλιού εργοστασίου της ΕΡΙΟΤΕΚ, που κινδυνεύει να χαθεί ως χώρος ανέγερσης σχολείου για το Δήμο.

Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν μήνυμα ότι ο χώρος που έχει χαρακτηριστεί ως χώρος ανέγερσης σχολείων από το 2004, δεν πρέπει να χαθεί, αλλά να αξιοποιηθεί άμεσα για σύγχρονα, δημόσια και ασφαλή σχολεία που έχουν ανάγκη οι οικογένειες της πόλης.

Όπως επισήμανε στο κάλεσμα της η Ένωση Συλλόγων Γονέων για την κινητοποίηση, από το 2004 ως τώρα καμία δημοτική αρχή δεν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να απαλλοτριώσει τον χώρο της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ, έκτασης 4,8 στρεμμάτων, με αποτέλεσμα τώρα οι επιχειρηματίες – κληρονόμοι του οικοπέδου να προχωρούν σε προσφυγές και να τον ζητούν για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Η εκδήλωση περιλάμβανε πολύμορφες δράσεις, ενώ Σύλλογοι Γονέων φρόντισαν να στολίσουν τον χώρο με πολύχρωμα πανό, πλακάτ και ζωγραφιές που έφτιαξαν τις προηγούμενες μέρες μέσα στα σχολεία τους, με τη συμμετοχή μαθητών και γονιών.

Στον χώρο της εκδήλωσης, μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών έπιασαν μαρκαδόρους και χαρτιά, ζωγραφίζοντας το σχολείο όπως το ονειρεύονται.

Δίπλα, στο γήπεδο του ΑΟ Περισσού, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων έπαιξαν φιλικό αγώνα μπάσκετ.

Επιπλέον, μαθητές και μαθήτριες του 2ου Λυκείου Νέας Ιωνίας πλαισίωσαν όμορφα την εκδήλωση, με τη χορωδία τους.

Στην εκδήλωση μετείχε ο νεοκλεγμένος δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης και οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου, με εκκωφαντικά απούσα μόνο την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Στην ομιλία εκ μέρους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Ιωνίας, η πρόεδρος του ΔΣ, Μαρία Ζαχουδάνη αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγάλες ανάγκες της σχολικής στέγης στην πόλη.