Επαναληπτικές εκλογές: Πώς ψηφίζουμε στις κάλπες και τι ισχύει με το σταυρό

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις εκλογές για τις επαναληπτικές κάλπες, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και, ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Εν τούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρώνται ως άκυρα.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή (8/10).

Πού ψηφίζω στον β’ γύρο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Στην ειδική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις» οι πολίτες των δήμων και των περιφερειών που θα πάνε σε β’ γύρο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μπορούν να βρουν το εκλογικό τους κέντρο μόνο με μερικά στοιχεία τους.

Στην ειδική φόρμα θα συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμο, τα δύο πρώτα γράμματα από το πατρώνυμο και τη χρονολογία γέννησης, και αμέσως θα μάθετε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε.

Οι πολίτες ψηφίζουν στον δήμο στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. 

Εκτός από το «Μάθε πού ψηφίζεις», μπορούν να μάθουν καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, καθημερινά 8:00 έως 20:00.