Εντολή εκκένωσης στη Λωρίδα της Γάζας – Μετακινούνται οι άνθρωποι του ΟΗΕ

Ως την πιο ισχυρή απόδειξη ότι το Ισραήλ τις επόμενες ώρες ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, εκλαμβάνεται η εντολή εκκένωσης της μισής Γάζας που δόθηκε από το Ισραήλ.

Η διαταγή εκκένωσης ήρθε την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συγκεντρώνει άρματα μάχης κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και σφυροκόπησε τον θύλακα με αεροπορικές επιδρομές.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες, ο στρατός του Ισραήλ κάλεσε όλους τους αμάχους – περίπου 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους – στην πόλη της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν γνωστό σήμερα τα ξημερώματα το μήνυμα που έλαβαν από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας, ενώ αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Ισραηλινός Στρατός IDF.

«Αυτή η εκκένωση γίνεται για τη δική σας ασφάλεια», δήλωσε ο IDF – σε μια ισχυρή υπόδειξη ότι πρόκειται να ξεκινήσει την αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες καλούνται να μετακινηθούν νότια εντός 24 ωρών και θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πόλη της Γάζας μόνο όταν ο ισραηλινός στρατός τους πει ότι είναι ασφαλές να το πράξουν.

Η εντολή του ισραηλινού στρατού -που έλαβε ο ΟΗΕ στη Γάζα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα αργά χθες το βράδυ- ισχύει επίσης για όλο το προσωπικό του ΟΗΕ και για όσους βρίσκουν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, κέντρων υγείας και κλινικών.