Εκλογές τον Οκτώβριο για αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ – “Δεν θα είμαι όμηρος” είπε ο Ανδρουλάκης

Εκλογές για ανάδειξη αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στις 6 και 13 Οκτωβρίου εξήγγειλε στην ΚΕ του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «δεν θα γίνω όμηρος εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, θα δώσουμε σωστές και καθαρές λύσεις». Δεν προανήγγειλε συνδιάσκεψη, αλλά νέα «Κεντρική Επιτροπή που θα καθορίσει τις λεπτομέρειες καθώς και τηλεοπτικό debate μεταξύ των υποψηφίων».

“Έχω ξεκαθαρίσει ότι Πρόεδρος υπό ομηρία δεν πρόκειται να γίνω από κανέναν. Είτε εντός, είτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Το έχω πληρώσει αλλά αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Γι’ αυτό λοιπόν οι μόνες σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις.

“Εισηγούμαι να διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου και δεύτερος γύρος εφόσον χρειαστεί στις 13 Οκτωβρίου.

Οι υποψηφιότητες και οι πολιτικές θέσεις όλων μας για να σταματήσει η πασαρέλα, να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα του Κινήματος στα πρότυπα των εκλογών του 2021 και με βάση το καταστατικό μας. Με ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο. Ένα ελεύθερο debate. Είναι αυτονόητο ότι στις εκλογές θα ζητήσω την ανανέωση της εντολής της βάσης του Κινήματός μας για ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο, πολιτικά αυτόνομο και πραγματικά δυνατό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: