Δολοφονία στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων: Ολοκληρώθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα το πόρισμα της ΕΔΕ για τα όσα έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, από τον σύντροφό της, αναμένεται να παραδοθεί στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να υπάρχουν αυστηρότατες ποινές για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, ακόμα και πρόταση απόταξης για τον αστυνομικό που εκτελούσε χρέη σκοπού και δεν αντέδρασε όταν η 28χρονη δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι.

Με αυστηρότατη ποινή φαίνεται πως βρίσκεται αντιμέτωπη και η Αστυνόμος Β΄, υποδιοικητής του συγκεκριμένου τμήματος, που εκείνη τη μέρα εκτελούσε χρέη επόπτριας. Ενώ η 23χρονη αστυφύλακας που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας εκείνη τη μέρα φαίνεται πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με πρόταση για αργία με απώλεια μισθού.

Παράλληλα προτάσεις για μικρότερες ποινές αφορούν τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης και την οδηγό της επόπτριας.
Οι προτάσεις των ποινών αναμένεται να είναι οι ανώτερες που θα μπορούσαν να επιβληθούν βάση των πειθαρχικών ευθυνών που βαρύνουν τους συγκεκριμένους αστυνομικούς.