Τουρνουά Οθέλλο: Τιμή για τη Νέα Ιωνία η διοργάνωση, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο

To Διεθνές Τουρνουά Οθέλλο έγινε το Σαββατοκύριακο 15/16 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο στη Νέα Ιωνία. Ο διαγωνισμός είναι μία από τις δράσεις που στηρίζει η πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και για χάρη του διάσημοι παίκτες Οθέλλο από όλο τον κόσμο ήρθαν στην πόλη.

Τουρνουά Οθέλλο: Τιμή για τη Νέα Ιωνία η διοργάνωση, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο

Το Οθέλλο είναι ένα θεωρητικά απλό σε κανόνες παιχνίδι, που όμως βοηθά και αναπτύσσει την κριτική σκέψη, καθώς με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί εύκολα να ανατραπεί κάθε αποτέλεσμα. Διεθνώς αναγνωρίζεται ως παιχνίδι στρατηγικής και τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Ευρώπη βρίσκει πολλούς αφοσιωμένους παίκτες, που ακονίζουν το μυαλό τους στη σκακιέρα του.

Στη Νέα Ιωνία, στη διάρκεια του διήμερου τουρνουά το παρόν έδωσε ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Ιαπωνικής Πρεσβείας ενώ για δύο ημέρες επι δέκα και πλέον ώρες οι μετρ του είδους διαγωνίζονταν για το τελικό έπαθλο. Ανάμεσά τους Ιάπωνες και Ευρωπαίοι όλων των ηλικιών, με εντυπωσιακότερες συμμετοχές αυτές των μικρών παιδιών που ανταγωνίζονταν εφάμιλλα του μεγαλύτερους.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στην τελετή λήξης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στο Διεθνές τουρνουά και εξέφρασε ενδιαφέρον και θαυμασμό για το Οθέλλο αναφέροντας σε ανακοίνωσή του “πρόκειται  για επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής που μας γοητεύει και θέλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να συμβάλουμε στη μεγαλύτερη διάδοσή του στη χώρα μας”.

“Το ενδιαφέρον μας για να προσφέρουμε στα παιδιά μας διεξόδους δημιουργικής απασχόλησης αλλά και εκτόνωσης της ενέργειάς τους σε δραστηριότητες που κάνουν καλό στην ψυχολογία και στην ανάπτυξη του νου τους,  είναι σταθερό και μέσα από πρωτοβουλίες όπως και η συγκεκριμένη το αποδεικνύουν στην πράξη” είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης όταν ευχαρίστησε τους Διοργανωτές για την τιμή που του έκαναν να τον βραβεύσουν ως οικοδεσπότη.

Τουρνουά Οθέλλο: Τιμή για τη Νέα Ιωνία η διοργάνωση, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο