Δημήτρης Κουτσούμπας από Καλογρέζα: Στις κάλπες είναι ευκαιρία να τους κόψουμε τη φόρα

Στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στην Καλογρέζα βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και μίλησε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με αναφορά στην ιστορικότητα της Καλογρέζας της προσφυγιάς και της αντίστασης, των απεργιών μέσα στη ναζιστική κατοχή, των ανθρακωρύχων και των κλωστοϋφαντουργών, του Μπλόκου, άρχισε τον χαιρετισμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος με τους εργάτες, τον λαό της περιοχής που διαμορφώθηκαν με αγώνες, μάχες, αλληλεγγύη, λαϊκή αυτενέργεια, στον έναν αιώνα ζωής της Νέας Ιωνίας.

Με αφορμή την πρόθεση της δημοτικής αρχής να φτιάξει άγαλμα του Πλαστήρα για να τιμήσει την ίδρυση της Νέας Ιωνίας, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι τη Νέα Ιωνία δεν την ίδρυσε ο Πλαστήρας.

«Τη Νέα Ιωνία την ίδρυσαν, την έχτισαν και την ανέπτυξαν με το αίμα τους και τον ιδρώτα τους οι πρόσφυγες, οι εργάτες, ο λαός αυτής της πόλης. Γι’ αυτό και τους προειδοποιούμε: Οι απαράδεκτες αυτές σκέψεις να μείνουν σκέψεις…», υπογράμμισε.

Σε συνέχεια της επισήμανσής του για τους δεσμούς του ΚΚΕ με τον λαό της περιοχής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι στην Καλογρέζα το Κόμμα έχει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά σε όλη την Αττική, καθώς οι κάτοικοι γνωρίζουν καλά τους κομμουνιστές, παλεύουν μαζί για κάθε λαϊκό πρόβλημα.

«Ξέρει πως χάρη σε αυτούς τους αγώνες πετύχαμε ό,τι πετύχαμε. Ετσι, για παράδειγμα, φτιάχτηκε το 5ο Λύκειο στην Ανατόλια. Ετσι, πριν από λίγα χρόνια, αποτράπηκε η μεταφορά του στόλου των απορριμματοφόρων μια ανάσα από σχολειά της περιοχής. Ετσι έχουν διασωθεί οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι, όπως το Παναιτώλιο, από τα διάφορα “κοράκια”», σημείωσε.

Για να αναφερθεί στη συνέχεια σε σοβαρά προβλήματα της περιοχής που βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης του ΚΚΕ και των κατοίκων της και αφορούν στις σχολικές υποδομές, στην απουσία δημόσιας μονάδας Υγείας, στους ανύπαρκτους αθλητικούς χώρους και άλλα.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ακόμη ότι διανύοντας την τελική ευθεία προς την κάλπη δίνεται η ευκαιρία να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Κόμματος.

«Να επιβεβαιώσουμε ότι στη χώρα μας υπάρχει, σταθεροποιείται και δυναμώνει ένα σημαντικό ρεύμα αμφισβήτησης και εναντίωσης στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων», επισήμανε.

Κάλεσε τον λαό στις εκλογές να δώσει ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να της κόψει τη φόρα, να το σκέφτεται δύο και τρεις φορές η ΝΔ πριν φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, που σχεδιάζει να φέρει μετά τις εκλογές.

Τον κάλεσε ακόμα να κρατήσει τη θετική πείρα που υπάρχει και λέει ότι «όταν όλοι εμείς συναντιόμαστε στους αγώνες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, ακόμα και να φέρουμε τα πάνω κάτω».