Δεκάδες παιδιά με τροφική δηλητηρίαση από γεύματα σε σχολεία της Λαμίας

Αμέσως μόλις έφαγαν τις μερίδες των σχολικών γευμάτων άρχισαν τα συμπτώματα για κάποιους από τους δεκάδες μαθητές πέντε σχολείων του δήμου Λαμιέων, που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση.

Όπως αναφέρει το lamianow.gr, το σχολικό γεύμα με τα μακαρόνια με κιμά προκάλεσε εμετούς και διάρροιες σε μαθητές. Στην αρχή οι γονείς νόμιζαν ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα, ωστόσο όταν άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους κατάλαβαν ότι επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση.

Γονείς βρέθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Λαμίας για να καταγγείλουν τα όσα συνέβησαν. «Κάθε πέντε λεπτά στις ομάδες μας, ενημερωνόμασταν και για ένα ακόμη κρούσμα. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα περιστατικά ήταν το σχολικό γεύμα, αφού όσα παιδιά αρρώστησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό που μοιράστηκε στο σχολείο τους.

Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το ίδιο παρατηρήθηκε και σε άλλα σχολεία της πόλης, με παιδιά να εμφανίζουν τα συμπτώματα μόλις έφαγαν τις μερίδες τους. Από το πρώτο κιόλας περιστατικό ενημερώσαμε τον Διευθυντή του Σχολείου μας, ο οποίος σήμερα έκανε καταγραφή των περιστατικών και όπως μας ενημέρωσε, πρόκειται για 17 παιδιά» δήλωσε λίγο πριν την είσοδο της στον εισαγγελέα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας Μαρία Ζωγράφου.