Δίκη κακοποίησης 12χρονης: Διαμαρτυρίες για την εισαγγελική πρόταση

‘Έντονες διαμαρτυρίες προκαλεί η πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Μάλιστα σήμερα στο Εφετείο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης της 12χρονης», η οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την εισαγγελική πρόταση ως προς το σκέλος της εκείνο με το οποίο ζητείται η απαλλαγή του Ηλία Μίχου για τρία από τα επτά συνολικά αδικήματα που αντιμετωπίζει. Δηλαδή, του βιασμού της ανήλικης, της μαστροπείας με τη μορφή του εξαναγκασμού και της εμπορίας ανθρώπων.

Η εν λόγω επιτροπή εκφράζει μάλιστα την αλληλεγγύη της στην κατηγορουμένη μητέρα του κοριτσιού για την οποία η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ακόμη και για μαστροπεία σε βάρος της ίδιας της κόρης της και μάλιστα υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις.

Η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση του Κολωνού έχει προκαλέσει ακόμη και πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή. Ωστόσο, η δίκη για τη ζοφερή αυτή υπόθεση διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού, με αποτέλεσμα ελάχιστοι να είναι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να μιλήσουν με απόλυτη γνώση για τα στοιχεία που εισφέρθηκαν στο δικαστήριο, πλην βεβαίως των δικηγόρων των κατηγορουμένων και των μελών της έδρας.