Δίκη για την τραγωδία στο Μάτι – Τι κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος Ραφήνας

Με την απολογία του πρώην δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς συνεχίζεται η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κ. Μπουρνούς περιέγραψε εικόνες «κόλασης του Δάντη» που αντίκρισε μπαίνοντας γύρω στις 7 το βράδυ στο Μάτι μαζί με έναν συνεργάτη του.

«Είδα έναν όγκο καμένων οχημάτων. Η κόλαση του Δάντη. Καίγονταν σπίτια, δέντρα, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τη ζέστη της φωτιάς», ανέφερε συγκινησιακά φορτισμένος ο κ. Μπουρνούς, ο οποίος, όπως είπε, πηγαίνοντας στη συνέχεια προς την ακτή είδε να υπάρχουν καμένες σοροί. «Βλέπω έναν νεκρό και ένα πυροσβεστικό όχημα με έναν πυροσβέστη από έξω. Είναι λίγο πριν τις 20:00 και τους λέω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, με ρωτούσαν αν είμαι σίγουρος, λες και είπα ότι ήλθαν εξωγήινοι. Είχα δει και νεκρό και τραυματία… Από τις 20:00 έλεγα για νεκρούς και τραυματίες, όταν κάποιοι στις 23:00 δεν ήξεραν για νεκρούς, ενώ ήταν αρμόδιοι να ξέρουν», σημείωσε με έμφαση στο δικαστήριο.

Ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου έκανε λόγο για «εγκληματική καθυστέρηση» της διάσωσης από τη θάλασσα και άφησε αιχμές ότι κάποιοι επιχείρησαν να παραχαράξουν τα γεγονότα.

Στην αρχή της απολογίας του ο κ. Μπουρνούς εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τα θύματα της τραγωδίας και σημείωσε ότι εκείνος και η οικογένειά του ανήκουν στους πληγέντες.

Υποστήριξε ότι ο δήμος του διέθετε ένα «εκπληκτικό σώμα πολιτικής προστασίας» και πως από το Σαββατοκύριακο είχε ενημερωθεί για τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που έρχονταν.