Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Νέο και εκτεταμένο πρόγραμμα προσλήψεων

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης εφαρμόζει εκτεταμένο πρόγραμμα προσλήψεων με σκοπό να ενισχυθεί το μόνιμο προσωπικό και το προσωπικό ορισμένου χρόνου.  

Σκοπός του προγράμματος προσλήψεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι η προσέλκυση εργαζομένων με σκοπό την μείωση των εξωτερικών αναθέσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις κοστίζουν ιδιαιτέρως ακριβά.  

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης υπέβαλε προς έγκριση 39 θέσεις μόνιμου προσωπικού από το πρόγραμμα της Κινητικότητας, ενώ υποβάλλει επιπλέον 34 θέσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 55 -67.  

Επιπροσθέτως, αναμένεται έγκριση για επιπλέον 8 θέσεις ΙΔΟΧ (8 μήνες) για την περίοδο 2024 – 2025, ενώ ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης αναμένεται να υποβάλλει αίτηση για πρόσληψη περισσοτέρων από 60 εργαζομένων ΙΔΟΧ για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προτίθεται να αιτηθεί επιπλέον μόνιμους εργαζομένους τον Σεπτέμβριο στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΑΣΕΠ. Σημειώνεται ότι σύντομα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης θα  αναλάβουν καθήκοντα 2 μόνιμοι μηχανικοί, όπως επίσης σε μεσοπρόθεσμο διάστημα αναμένονται 3 δημοτικοί αστυνομικοί.  

Τέλος, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης επεξεργάζεται τη διαδικασία πρόσληψης 6 εργαζόμενων για διάστημα 5 μηνών με σκοπό την θωράκιση από τις πυρκαγιές.  

Ξεκάθαρη πρόθεση της δημοτικής Αρχής είναι να στηρίξει το προσωπικό του Δήμου και να προστατεύσει τις υπηρεσίες που παρέχουν οι ΟΤΑ.