Βόρειος Τομέας Αθηνών: Ποιοι Δήμαρχοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Βρίθει αλλαγών ο Βόρειος Τομέα Αθηνών καθώς μόλις πέντε Δήμαρχοι διατηρούν τις θέσεις τους μετά τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για τους: Θεόδωρο Αμπατζόγλου (Δήμος Αμαρουσίου), Νίκο Μπάμπαλο (Δήμος Ηρακλείου), Ευστράτιο Σαραούδα (Δήμος Μεταμορφώσεως), Ηλία Αποστολόπουλο (Δήμος Παπάγου-Χολαργού) και τον Σίμο Ρούσσο (Δήμος Χαλανδρίου).

Βόρειος Τομέας Αθηνών: Ποιοι έχασαν το θώκο

Οι κάλπες έφεραν αρκετές αλλαγές σκυτάλης στα βόρεια προάστια. Συγκεκριμένα, στον δήμο Αγίας Παρασκευής τον απερχόμενο δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά που δεν βρέθηκε καν στον β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης διαδέχεται ο Γιάννης Μυλωνάκης.

Τα Βριλήσσια έβγαλαν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή, με τους πολίτες να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Πισιμίση με ένα ποσοστό 54,76%. Στην Κηφισιά ο Γιώργος Θωμάκος έχασε τη μάχη για τον δήμο από τον Βασίλη Ξυπολυτά ο οποίος εκλέχτηκε και αυτός άνετα από την πρώτη Κυριακή με ένα ποσοστό που ξεπέρασε το 64%.

Στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης ο Μάριος-Γεώργιος Ψυχάλης κέρδισε τον ιατροδικαστή, Γρηγόρη Λέων και εκλέχτηκε νέος δήμαρχος της περιοχής για την επόμενη πενταετία. Στη Νέα Ιωνία, η μέχρι πρότινος δήμαρχος, Θωμαΐδου Δέσποινα έχασε τις εκλογές και το τιμόνι του δήμου αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Μανούρης.

Αλλαγή σκυτάλης και στον δήμο Πεντέλης. Η Νατάσσα Κοσμοπούλου μετά το θρίλερ στον α’ γύρο (πέρασε για μόλις δύο ψήφους στις δεύτερες κάλπες) κατάφερε να επικρατήσει της Δήμητρας Κεχαγιά, η οποία πλέον θα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Τέλος, νέο δήμαρχο έχει και ο δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, αφού ο Χαράλαμπος Μπονάτσος κατάφερε να επικρατήσει του μέχρι πρότινος δημάρχου, Δημήτρη Γαλάνη.