Βενετία: Τροχαίο δυστύχημα με 21 νεκρούς – Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα

Τραγωδία με τουλάχιστον 21 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι 5 σε σοβαρή κατάσταση, σημειώθηκε χθες το βράδυ της Τρίτης στο Μέστρε της Ιταλίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, όταν λεωφορείο έπεσε από γέφυρα.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς πολλοί τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η ιταλική εφημερίδας Il Gazzettino έγραψε χθες πως το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν την πτώση του από οδογέφυρα, στην περιοχή του Μέστρε.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι το λεωφορείο να χτύπησε τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη πτώση του και να πήρε φωτιά στο έδαφος, γράφει η Il Gazzettino. Μεταξύ των πρώτων υποθέσεων για τα αίτια περιλαμβάνεται και εκείνη μιας αδιαθεσίας του οδηγού. Η Εισαγγελία της Βενετίας ερευνά την υπόθεση, ενώ τις επόμενες ώρες θα αναλυθούν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας στην υπερυψωμένη διάβαση για να κατανοηθεί καλύτερα η δυναμική του δυστυχήματος. «Από τα πρώτα ευρήματα δεν υπάρχουν σημάδια φρεναρίσματος -λέει ο διοικητής της Δημοτικής Αστυνομίας της Βενετίας, Μάρκο Αγκοστίνι που έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος- η ασθένεια του οδηγού είναι σενάριο που εξετάζεται», πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA.