Βασίλης Χριστοδούλου: Δυστυχώς, η εικόνα της Νέας Ιωνίας είναι καταθλιπτική

Την κεντρική του προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης 4/10 στη Νέα Ιωνία ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Χριστοδούλου.

Στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού ο επικεφαλής της παράταξης “αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” ανάλυσε τους άξονες τους προγράμματός του στους συγκεντρωμένους και το όραμά του για την πόλη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις του Νίκου Χαρδαλιά και του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής.

Νωρίτερα ο Βασίλης Χριστοδούλου παραχώρησε στο e-neaionia.gr συνέντευξη για τα προβλήματα της πόλης, λέγοντας: “Ως σημαντικότερα αξιολογούμε την καθαριότητα, την ασφάλεια και ό,τι αφορά το παιδί και την οικογένεια.

Η πρότασή μας για την καθαριότητα είναι αναδιοργάνωση και νέες θέσεις στους κάδους, τακτικό πλύσιμο και αντικατάσταση των φθαρμένων. Θα ακούσουμε τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα στην πόλη και θα οργανώσουμε καλύτερα την αποκομιδή, με ανθρώπους – δορυφόρους σε κάθε γειτονιά για να ενημερώνουν άμεσα για όποιο πρόβλημα προκύπτει.

Επίσης ανακύκλωση. Θα μπούμε στα Δημοτικά Σχολεία και θα εκπαιδεύσουμε τους αυριανούς δημότες, γιατί δυστυχώς οι μεγαλύτεροι δύσκολα αλλάζουν αντιλήψεις. Τα νέα παιδιά όμως αν πάρουν τη σωστή εκπαίδευση θα μάθουν στην ανακύκλωση.

Ασφάλεια στην πόλη. Σημαίνει σίγουρα καλός και σωστός φωτισμός, τα βράδια. Ακόμα στήριξη της Δημοτικής Αστυνομίας και συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με το Υπουργείο για να εδραιωθεί στη Νέα Ιωνία η ομάδα ΔΙΑΣ.

Πεζοδρόμια: Θα ξεκινήσουμε από τις γειτονιές που έχουν κατεστραμμένα πεζοδρόμια και ανά εβδομάδα θα φτιάχνουμε τα πεζοδρόμια στις γειτονιές της πόλης. Όπως γνωρίζετε στην παράταξή μας έχουμε ανθρώπους που κυκλοφορούν με καροτσάκι, οπότε είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προσβασιμότητας.

Και για τα παιδιά μας, τα σχολεία πρέπει να ελεγχθούν ξανά από στατικής απόψεως και να ανακαινιστούν για να είναι χώροι που θα εμπνέουν τα παιδιά για άθληση, εκπαίδευση, παιχνίδι και δημιουργία. Αυτά όλα συμβαδίζουν και με τον Αθλητισμό. Δυστυχώς, γήπεδα δεν έχουμε, κεντρική πλατεία δεν έχει η πόλη, παιδικές χαρές δεν υπάρχουν στη Νέα Ιωνία κι ο κόσμος πάει σε άλλες γειτονιές όπως είναι η Φιλοθέη ή το Ηράκλειο για να παίξουν τα παιδιά του. Θέλουμε λοιπόν, να τα φτιάξουμε όλα αυτά για να κρατήσουμε τον κόσμο μας στην πόλη.

Παράλληλα, σημασία για μας έχει το εμπόριο και η βιοτεχνία, που έκαναν διάσημη τη Νέα Ιωνία παλιότερα. Θέλουμε να ασχοληθούμε με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους αλλά δεν θα αφήσουμε και στην τύχη τους τα συνοικιακά μαγαζιά. Πρέπει να στηριχτούν και αυτά. Θα υπάρξει ψηφιακή πληροφορία για το που βρίσκεται κάθε κατάστημα και θα συνεργαστούμε με τον Εμπορικό Σύλλογο για να υποστηρίξουμε από κοινού διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις που θα βοηθήσουν την εστίαση και το εμπόριο. Εκδηλώσεις θα γίνονται σε κάθε πλατεία συχνά, για να υπάρχει κόσμος και στα μαγαζιά μετέπειτα.

Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά σας από τις άλλες παρατάξεις;

Δύο διαφορές και όχι μία. Η τεράστια διαφορά μας είναι κατ’ αρχάς ότι ακούμε. Ως επικεφαλής της παράταξης έχω ως αρχή να ακούω αυτόν που ζει το πρόβλημα. Ακούω τον εργαζόμενο του Δήμου και τον πολίτη που ζει το πρόβλημα στην καθημερινότητά του.

Κατά τα λοιπά τραβάω μια κόκκινη γραμμή. Οι υπόλοιποι διεκδικητές του Δήμου μας έχουν διοικήσει ήδη. Η εικόνα της πόλης σας αρέσει; Αν η απάντηση είναι όχι, ήρθε η ώρα για αλλαγή. Είμαστε η αλλαγή, πρεσβεύουμε την αλλαγή, έχουμε άλλο τρόπο σκέψης και επιλέγουμε και άλλο τρόπο διοίκησης. Σύγχρονο και αποτελεσματικό.

Τι γνώμη έχετε για το έργο που έκανε η παρούσα Δημοτική αρχή;

Δυστυχώς η εικόνα της πόλης είναι καταθλιπτική. Κι αυτό τα λέει όλα. Χρειάζεται αλλαγή άμεσα. Είμαστε έτοιμοι και το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από αξιόλογους ανθρώπους, που είναι ήδη στο χώρο δουλειάς. Για παράδειγμα, έχουμε πολιτικό μηχανικό που ασχολείται ήδη με δημόσια έργα, ειδικούς παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς που ασχολούνται ήδη με παιδιά. Είμαστε ήδη μία σκιώδης Δημοτική Αρχή. Ο κόσμος θα μας δώσει την εξουσία την Κυριακή να αλλάξουμε το κλίμα στη Νέα Ιωνία.