Βίκυ Σάφρα: Η πιο πλούσια Ελληνίδα στον πλανήτη συζητά συνεργασία με τον Όμιλο EFG

Η Βίκυ Σάφρα, η πιο πλούσια Ελληνίδα στον πλανήτη, φέρεται να ενδιαφέρεται για τη συγχώνευση της τράπεζάς της με τον τραπεζικό όμιλο EFG (European Financial Group)) International του Σπύρου Λάτση .

Η Safra, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατέχει με την οικογένειά της τον τραπεζικό Όμιλο J. Safra Sarasin, του οποίου η καθαρή περιουσία είναι 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον τελευταίο διεθνή δείκτη δισεκατομμυριούχων Forbes.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πάμπλουτη Ελληνίδα υπέβαλλε μυστική προσφορά για να συγχωνευθεί με την EFG σε μια συμφωνία που, εάν πραγματοποιηθεί, θα δημιουργούσε έναν τραπεζικό κολοσσό. στην Ελβετία και όχι μόνο.

Όταν ρωτήθηκαν για τη νέα φήμη του κλάδου, και τα δύο ιδρύματα επέλεξαν να μην κάνουν σχόλια. Σε διεθνές επίπεδο, μια συγχώνευση θα είχε μεγάλο αντίκτυπο, ιδιαίτερα στην Ασία, όπου και τα δύο ιδρύματα διαθέτουν ισχυρά franchise. Η J. Safra Sarasin απασχολεί περίπου 2.500 άτομα σε περισσότερες από 30 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και μερικά από αυτά αλληλοεπικαλύπτονται με τις 40 τοποθεσίες και τους 3.000 υπαλλήλους της EFG International.

Πληροφορίες από GreekReporter

Spotlight