Αυτοί είναι οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην ελληνική αγορά εργασίας για το 2024

Τη λίστα με τους 10 πιο ελκυστικούς εργοδότες, στην ελληνική αγορά εργασίας δημοσίευσε η Randstad.

Η Randstad, ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας Employer Brand, που καταγράφει την ελκυστικότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς και τα κριτήρια επιλογής των εργοδοτών από τους υποψηφίους.

Στο πλαίσιο της μελέτης για την Ελλάδα, παράλληλα με τα αναλυτικά στοιχεία, αναδεικνύονται και οι πιο ελκυστικές εταιρείες, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων καθώς και των προτιμήσεων και των προσδοκιών των εργαζομένων και των υποψηφίων.

Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες για τους εργαζομένους σήμερα
Οι βασικές προτεραιότητες για τους εργαζόμενους σήμερα, όπως καταγράφει η έρευνα για το 2024, είναι το ελκυστικό πακέτο αποδοχών και παροχών καθώς και το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, το οποίο κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, διατηρεί εντούτοις μικρή διαφορά από την πρώτη. Σημαντική άνοδο στις προτεραιότητες των εργαζομένων καταγράφει η ανάδειξη της ισότητας στο χώρο εργασίας, στοιχείο προς αξιοποίηση από τους εργοδότες, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την ικανοποίηση και την αφοσίωση των εργαζομένων τους, εστιάζοντας σε έννοιες πέρα από τις οικονομικές απολαβές.


Στην έρευνα συμμετείχαν 3.500 άτομα

Στην έρευνα Randstad Employer Brand, η οποία διεξάγεται για έβδομο διαδοχικό έτος στην Ελλάδα, συμμετείχαν 3.500 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2024 και τα αναλυτικά της αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο webinar, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 11.00π.μ. με τον Γρηγόρη Αναστασιάδη, Commercial Director, Randstad Ελλάδος, και την Ελένη Γαλοπούλου, Senior Key Account Manager, Randstad Ελλάδος.

Οι 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2024
Παπαστράτος, ΒΙΑΝΕΞ και AEGEAN κατακτούν την κορυφή των τριών πρώτων θέσεων της λίστας με τους ελκυστικότερους εργοδότες για το 2024.

Η εταιρεία Παπαστράτος αναδείχθηκε ελκυστικότερος εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024, για τέταρτη συνεχή χρονιά, πιστοποιώντας τη συνεκτική του στρατηγική για το ανθρώπινο δυναμικό του.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι εταιρείες:
ΒΙΑΝΕΞ Φαρμακευτική,
η AEGEAN, για δεύτερη συνεχή χρονιά,
η Βιομηχανία Παπαδοπούλου, που αναρριχήθηκε από την ένατη στην τέταρτη θέση της κατάταξης
η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Οι 5 πιο ελκυστικές εταιρείες κατατάσσονται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως η οικονομική ευρωστία και φήμη τους, η εργασιακή σταθερότητα και η ασφάλεια που προσφέρουν στους εργαζομένους τους.

Τη λίστα των 10 πιο ελκυστικών εργοδοτών συμπληρώνουν:
η εταιρεία ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας),
η ELPEN Φαρμακευτική,
ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών,
η εταιρεία Skroutz,
το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ).