Ασκήσεις μεταφοράς πυρηνικών όπλων με πλασματικές κεφαλές κάνει η Ρωσία

Πρόβες παράδοσης τακτικών πυρηνικών όπλων με εικονικές κεφαλές ξεκίνησε η Ρωσία, ανεβάζοντας την ένταση και διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις.

Οι ρωσικές ασκήσεις για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων σε θέσεις μάχης περιελάμβαναν την ειδική παράδοση εικονικών πυρηνικών κεφαλών σε προωθημένα σημεία αποθήκευσης και σε ένα αεροδρόμιο, όπου φορτώθηκαν σε βομβαρδιστικά, σύμφωνα με την επίλεκτη μονάδα πυρηνικών όπλων της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τη διεξαγωγή πυρηνικών ασκήσεων μετά από απειλές που υπήρξαν -όπως είπε η Ρωσία- από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων που δόθηκαν από δυτικούς αξιωματούχους ότι θα επέτρεπαν στην Ουκρανία να πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία με δυτικά όπλα.

Στρατιωτικά γυμνάσια στη Νότια Ρωσία, κοντά στην Ουκρανία
Στα γυμνάσια που πραγματοποιήθηκαν στα νότια της Ρωσίας, στα σύνορα με την Ουκρανία, συμμετείχαν στρατιώτες από τη στρατιωτική περιφέρεια του Λένινγκραντ στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, κινητοί εκτοξευτές πυραύλων, η αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό.

Σε μια σπάνια ανακοίνωσή της, η 12η Κύρια Διεύθυνση της Ρωσίας (12 GU MO), η οποία είναι αρμόδια για τη φύλαξη, συντήρηση, μεταφορά και παράδοση του τεράστιου οπλοστασίου πυρηνικών όπλων της Ρωσίας, αναφέρει ότι οι ασκήσεις θα αναλυθούν για να γίνουν βελτιώσεις.

Η εν λόγω Διεύθυνση «εξασφάλισε την παράδοση πυρηνικών εκπαιδευτικών πυρομαχικών στα σημεία αποθήκευσης πεδίου στην περιοχή που βρίσκεται η πυραυλική ταξιαρχία και το επιχειρησιακό αεροδρόμιο της αεροπορίας εφόδου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.