Ανοιχτή επιστολή από την Άννα Μπιθικώτση (Ξένη Δημοσίευση)

Αγαπημένοι φίλοι και συμπολίτες μου, 

σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα νέο “ρόλο” που καλούμαι να υπηρετήσω και που αφορά στα κοινά του τόπου μας, την Αττική. 

Η τιμητική πρόταση του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά, να συμμετάσχω ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στο Νότιο Τομέα, μου δίνει την ευκαιρία να συμπορευτώ μαζί του και να εργαστούμε προκειμένου ο Πολιτισμός στο τόπο που τον γέννησε να υψωθεί ακόμα ψηλότερα.  

Νιώθω ότι φέρω την ευθύνη να μεταλαμπαδεύσω τις παραδοσιακές Αξίες που με μεγάλωσαν δίπλα στον ακριβό πατέρα Γρηγόρη και στους ανυπέρβλητους συνθέτες και ποιητές μας, αξίες που υπηρετώ στο χώρο των Τεχνών και των Γραμμάτων 20+χρόνια. 

Φίλοι μου,

ήμουν πάντα ευαισθητοποιημένη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποι μας με αναπηρία, καθώς και ευάλωτοι συμπολίτες μας. Ένας από τους στόχους μου είναι να αγωνιστώ για να δώσω λυσεις στα προβλήματά τους, κάτι που κάνω αδιάλειπτη όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το έργο μου.

Η στήριξη στο πρόσωπό μου θα σημαίνει εντολή και δέσμευση για τη νίκη που επιβάλλεται στην ποιότητα της ζωής, στα μικρά και μεγάλα της καθημερινότητάς της. 

Από τα δώδεκά μου χρόνια ζω στην Αργυρούπολη η οποία μαζί με το Ελληνικό, ανήκουν στο Νότιο Τομέα της Αττικής, όπως και οι Δήμοι:

● Αλίμου 
●Αγίου Δημητρίου 
●Καλλιθέας 
●Νέας Σμύρνης 
●Ταύρου- Μοσχάτου
●Γλυφάδας
●Παλαιού Φαλήρου

Εφόσον με εμπιστευτείτε, μπορώ να γίνω η φωνή σας στη δική μας γειτονιά!

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε τα λόγια της “ορμής της ψυχής” μου!

Πάντα δίπλα σας,

Άννα Γρηγ. Μπιθικώτση

●Η διαδρομή μου στη ζωή, στη κοινωνία και στη Τέχνη 

▪︎Γεννήθηκα στο Περιστέρι Αττικής. ▪︎Είμαι η πρωτότοκη κόρη του ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης Γρήγορη Μπιθικώτση και της Θεοκλείας Πατσουλάκη. ▪︎Αποφοίτησα με άριστα από τις Σχολές Ορθοδόξων Καλογραιών “Θεομήτωρ”, Καλών Τεχνών και “Βελουδάκη”.

▪︎Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο χώρο των ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες έχοντας συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής παιδείας των μελών τους με τη διοργάνωση σειράς μουσικών παραστάσεων που φέρουν την υπογραφή μου. 

▪︎Ως συγγραφέας, συνέγραψα τα βιβλία: “Αντί σιωπής” (Εκδόσεις Καστανιώτη), “Από το ημερολόγιό μου… Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922 – 2005″ (Ελληνικά Γράμματα), ” Ηχηρες σιωπές του έρωτα” (Εμπειρία Εκδοτική), “Ψηλαφίζοντας τις λέξεις” (ΒΕΓΑΣ Εκδοτική), “Δεν μάτωσα εγώ τις παπαρούνες” (Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ).  

▪︎Τα βιβλία μου με τις πωλήσεις έχουν στηρίξει τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ “ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ”, τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για την προστασία των δικαιωμάτων της Γυναίκας, προάσπιση της ισότητας, την υπεράσπιση γυναικών που υφίστανται διακρίσεις, την αντιμετώπιση της ενδο-οικογενειακής – ενδο-συντροφικής βίας σε κάθε μορφή, και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας κάθε μορφής και είδους και τον Ξενώνα “ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ”για κακοποιημένα παιδιά στο Ηράκλειο Κρήτης. 

▪︎Ως στιχουργός συνεργάστηκα στη δισκογραφία με καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές. 

▪︎Ως χρονογράφος αρθρογράφησα επί 10 χρόνια στην εφημερίδα “Αδέσμευτος Τύπος” του Δημήτρη Ρίζου μέσω της στήλης μου “Αντί σιωπής”.  

▪︎Διατηρώ τη δική μου στήλη στη δίγλωσση ιστορική εφημερίδα της Αμερικής “Hellenic news of America” υπό τον τίτλο: «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια της Άννας Μπιθικώτση”. 

▪︎Είμαι ιδρυτής της Λαϊκής Ορχήστρας “ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ”.  

▪︎Από το 2001 έως σήμερα έχω πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία 800 και πλέον μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα αλλά και στην Ομογένεια του εξωτερικού – πάντα στη γραφή του προσωπικού μου σεναρίου – στο πλαίσιο κορυφαίων Φεστιβάλ με την συμμετοχή καταξιωμένων ερμηνευτών, μουσικών και χορωδιών.

▪︎Σημαντικοί σταθμοί του έργου μου υπήρξαν: το Πολιτιστικό Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004”, τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, το Ζάππειο Μέγαρο, το Αρχαίο Θέατρο Ολυμπίας, το “Ολύμπια” Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Αθηνών “Μαρία Κάλλας”, το “Αττικό Άλσος”, το Πάρκο “Τρίτση”, η Μονή Λαζαριστών, κάστρα ανά την Ελλάδα κ.ά.  

▪︎Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Γρηγόρη Μπιθικώτση (1922-2022) μαζί με τον καλλιτέχνη αδελφό μου Γρηγόρη Μπιθικώτση και διακεκριμένους ερμηνευτές, παρουσιάσαμε τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή και πατέρα μας στο πλαίσιο μιας υψηλών προδιαγραφών μουσικοθεατρικής παράστασης, η οποία έλαβε χώρα σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους στην επικράτεια.

▪︎Συμμετέχω με ελληνικές χορωδίες σε παγκόσμια χορωδιακά Φεστιβάλ συνοδεύοντας τις εμφανίσεις τους με λογοτεχνικά μου κείμενα. 

▪︎Ασχολήθηκα με τα κοινά στον “Φάρο Τυφλών Ελλάδας”, στον “Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών”, στο “Β΄ Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων Σκαραμαγκά”, στο “Ίδρυμα Χανσενικών Αγίας Βαρβάρας”, στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς “Μεταξά”, στο “Θριάσιο” Νοσοκομείο, στις κλειστές Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και Αυλώνα , σε Κ.Α.Π.Η , Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και αλλού.  

▪︎Υπήρξα υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2010 στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας” επικεφαλής του οποίου ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ πολιτεύθηκα ως υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές 2007, όπως επίσης στις βουλευτικές εκλογές 2009. 

▪︎Με έχουν τιμήσει Δήμοι, πολιτιστικοί φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χορωδίες, Λιμενικές Αρχές, Ιδρύματα, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Νέας Υόρκης “Hellas FM” κ.ά. 

▪︎Είμαι επίτιμο μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

▪︎Η μεγαλύτερη επιτυχία μου είναι ότι έχω μια υπέροχη οικογένεια που είναι περήφανη για μένα.