Ανεξαρτητοποιήθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Μίλτος Καναβός – Το κείμενο της παραίτησης

Με μία αιχμηρή δήλωση διαφωνίας με τις πολιτικές επιλογές της παρούσας Δημοτικής Αρχής ανεξαρτητοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μίλτος Καναβός.

“Αποχωρώ από τη Δημοτική Αρχή… για να είμαι καλά με τη συνείδησή μου… Παραμένω Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος” είπε χαρακτηριστικά. Το πλήρες κείμενο της παραίτησης:

Κύριε Πρόεδρε,

Πήρα την απόφαση να είμαι καλά με τη συνείδησή μου και συνεπώς να αποχωρήσω από τη Δημοτική Αρχή λειτουργώντας, εφεξής, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης, όπως πάντοτε προσπαθούσα.

Μέσα από τη συμμετοχή μου στα δημοτικά πράγματα, τόσο από τη θέση του Αντιδημάρχου των Οικονομικών, όσο και του Προέδρου της Δημοτικής Αρχής, διαπίστωσα δυστυχώς πολλά πράγματα που δεν παράγουν ουσιαστικό αποτέλεσμα για την πόλη, πλήττουν το κύρος των θεσμών και ανάγουν τη μετριότητα σε κυρίαρχη αξία. Όλα αυτά τα ανέφερα προφορικά στον κύριο Δήμαρχο στη μία και μοναδική συνάντηση που είχαμε μετά την παραίτησή μου. Έκτοτε σιγή ασυρμάτου.

Κύριοι συνάδελφοι, η χάραξη πολιτικής είθισται να γίνεται από τους έχοντες τη λαϊκή εντολή και όχι από διορισμένα στελέχη και έμμισθους ή άμισθους συνεργάτες.

Δείτε επίσης: Ανούσιους καυγάδες στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Τα ζητήματα και τα σοβαρά πρόβλήματα, που αφορούν το δήμο και τη προοπτική του, πρέπει να είναι προϊόν συνεργασίας, ουσιαστικού διαλόγου, σύνθεσης απόψεων και συλλογικών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και των αρμοδίων οργάνων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από ένα δημοτικό συμβούλιο και μια δημοτική επιτροπή απαξιωμένη, που επικρατεί η τοξικότητα, που έχουν διεκπεραιωτικό χαρακτήρα, που απαξιώνεται κάθε ασκούμενη κριτική ακόμα και η καλοπροαίρετη.

Κύριοι συνάδερφοι, στο δικό μου μυαλό, το μοντέλο διοίκησης που δεν είναι προϊόν ανοικτών συνεργασιών, διαφανών διαδικασιών και αμερόληπτης υπηρεσιακής λειτουργίας αποτελεί σοβαρή παθογένεια, έρχεται από μακρυά, από την προηγούμενη δημοτική αρχή και είναι μεγάλο πρόβλημα, σοβαρό πρόβλημα που συνεχίζεται και τώρα και χρήζει λύσεις.

Ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα για εμένα είναι ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών του δήμου και το καλώς εννοούμενο δημόσιο συμφέρον. Τα αποτελέσματα φαίνονται και στην υπό ψήφιση αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με προκαταβολές ΚΑΠ, με δεκάδες κωδικούς άγνωστου προορισμού που καμία υπηρεσία δεν τα προτείνει και οι δυσκολίες θα φανούν στο τέλος του έτους.

Εγώ ανησυχώ, το ίδιο αισθάνονται πιστεύω και άλλοι συνάδελφοι που αγωνιούν και που προσφέρουν καθημερινά με ανιδιοτέλεια για το καλό της πόλης. Συνάδελφοι όλων των παρατάξεων, ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχουν και υπηρετούν. Αυτά τα πρόσωπα γνωρίζουν την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφω. Τους τιμώ.

Αγαπητοί συνάδελφοι πιστεύω ακράδαντα στην συμμετοχή στα κοινά και στο ρόλο του ενεργού πολίτη. Η συνεργασία και η συμμετοχή αποτελούν κατ’ εμέ υπέρτατες πολιτικές αξίες και πρέπει να λαμβάνουν χώρα σε κλίμα ευπρέπειας και σοβαρότητας.

Όλοι μας, όσοι πραγματικά ενδιαφερόμαστε για την Νέα Ιωνία οφείλουμε την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου και τη βελτίωση της ποιότητας των προτάσεών μας.

Με τιμή,

Μιλτιάδης Καναβός

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Ακόμα: