“Αινιγματικές παραλλαγές” με Μπέζο και Δαδακαρίδη

Έργο προορισμένο να αρέσει θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι “Αινιγματικές παραλλαγές”, που ανεβαίνουν στο Θέατρο Βεάκη, καθώς δραματοποιούν τη σύγκρουση δύο ανδρών, που ξεκινάει με αφορμή μια δημοσιογραφική συνέντευξη, αλλά στρέφεται τελικά γύρω από την ύπαρξη μιας γυναίκας και τη σχέση τους μαζί της.

Οι διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες των ηρώων, δηλαδή του σνομπ και δύστροπου νομπελίστα συγγραφέα, που ζει απομονωμένος σε ένα νησί, και του “ψαρωμένου” δημοσιογράφου που έχει καταφθάσει για να του πάρει συνέντευξη, τροφοδοτούν το κείμενο με ζωηράδα, ενώ οι αποκαλύψεις της πλοκής, που ξετυλίγονται μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ξαφνιάζοντας ακόμη και όσους θεατές υποψιάζονται γρήγορα κάποια από τα μυστικά της, κρατούν το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα. Εξάλλου, η συγγραφική δεξιότητα είναι εμφανής στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις κλιμακώσεις, τις συναισθηματικές εναλλαγές και την εκλαϊκευμένη φιλοσοφική διάθεση.

Ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, αντίστοιχα, ανταποκρίνονται παραπάνω από επαρκώς στους ρόλους, μέσα στην εύρυθμη παράσταση, που συνσκηνοθετεί ο δεύτερος μαζί με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Πηγή