ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ισόπαλο το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια με εξαιρετικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά χωρίς νικητή (1-1), έγινε στην «OPAP Arena» μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού για την 4η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Πόνσε στο 22′, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 38′ με τον Ελ Κααμπί, οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να σημειώσουν κι άλλο τέρμα, αλλά στο τέλος πήραν από έναν βαθμό,

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού και γενικότερα το πρώτο μισό του ημιχρόνου ανήκε αποκλειστικά στην ΑΕΚ. Με κυριαρχία σχεδόν σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, οι παίκτες του Αλμέιδα κυκλοφορούσαν άνετα την μπάλα και πλησίαζαν με ευκολία στην περιοχή του Πασχαλάκη, «σημαδεύοντας» κυρίως την πλευρά όπου για τους φιλοξενούμενους αγωνιζόταν ο Κίνι. Ωστόσο, σε δύο περιπτώσεις που η Ένωση βρήκε μεγάλη ευκαιρία, βρήκε αντίστοιχα σπουδαίες «απαντήσεις» ο Έλληνας γκολκίπερ του Ολυμπιακού: στο σουτ του Τσούμπερ στο 13′ και στην κεφαλιά του Μοχαμαντί στο 17′.

Πριν από αυτές τις ευκαιρίες έγινε μια πολύ δύσκολη φάση στο 12′. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα έπειτα από διπλό μαρκάρισμα του Κίνι σε Ελίασον και Ρότα. Σε κανονική ροή φάνηκε να είναι αντικανονικό το μαρκάρισμα στον Έλληνα πλάγιο μπακ και καθαρή η πρώτη επέμβαση πάνω στον Ελίασον. Ωστόσο, με την επέμβαση του VAR η απόφαση άλλαξε.

Πάντως, ο Πασχαλάκης δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 22′, όταν ο Ρότα κινήθηκε εξαιρετικά στην περιοχή, μετά από εξαιρετικό ένα-δύο με τον Ελίασον, έπιασε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα έφτασε στο πίσω δοκάρι, όπου ο Πόνσε περίμενε για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, ο Αργεντινός φορ πέτυχε το πρώτο γκολ της δεύτερης θητείας του στα κιτρινόμαυρα.

Η εξέλιξη αυτή αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, που είδαν ότι σε παθητικό ρόλο δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Από το σημείο εκείνο και μετά, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε εντελώς και οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία. Στο 30′ ο Μασούρας έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά, μετά από αρκετή πίεση κοντά και μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ισοφάριση.

Στο 38′ και από ασίστ του Ποντένσε (ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην επιστροφή του με τα ερυθρόλευκα), ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά έκανε το 1-1. Μάλιστα, στους πανηγυρισμούς του σχημάτισε το γράμμα Μ με τα δάχτυλά του, ως φόρο τιμής στον δολοφονημένο οπαδό της Ένωσης, Μιχάλη Κατσούρη, στα θύματα των καταστροφικών σεισμών στο Μαρόκο, ίσως και στα δύο. Όπως και να έχει, ήταν μια σπουδαία χειρονομία.