Αδριάνειο Υδραγωγείο: Τι τρέχει με την οδική σήραγγα που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία

Ανησυχίες εκφράστηκαν από το Δήμο Νέας Ιωνίας για την οδική σήραγγα στην περιοχή που βρίσκεται το Αδριάνειο Υδραγωγείο και την στατική της επάρκεια.

Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης έστειλε επιστολή προς την Περιφέρεια  Αττικής για τον έλεγχο της οδικής σήραγγας στην περιοχή του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Με την επιστολή του ο Δήμαρχος ζητά να πραγματοποιηθεί άμεσα έλεγχος της οδικής σήραγγας, και των άνωθεν αυτής διαμορφωμένων πρανών, από άποψη επικινδυνότητας για την κυκλοφορία του κοινού και των οχημάτων καθώς και από στατική και δομική άποψη, που βρίσκονται στην περιοχή του Αδριάνειου Υδραγωγείου στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στα χωρικά όρια του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής. 

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης απέστειλε την επιστολή  καθότι παρουσιάζονται ανησυχητικά φαινόμενα αποκάλυψης οξειδωμένων οπλισμών, αποφλοιώσεις σκυροδεμάτων, ολισθήσεις πρανών κλπ.

“Το Αδριάνειο Υδραγωγείο αποτελεί ένα  ιστορικό αξιοθέατο στη Νέα Ιωνία που θα πρέπει να διαφυλαχτεί, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των κατοίκων και όχι μόνο” καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου.