Αγρότες με τρακτέρ από όλη τη χώρα δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν

Στην τελική ευθεία για την αποψινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα βρίσκονται οι αγρότες από τα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας που έφτασαν με τρακτέρ στην πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή.

Κάθοδος αγροτών: Παραγωγοί από όλη τη χώρα δίνουν απόψε ραντεβού στο Σύνταγμα
Φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αγρότες από την Κρήτη έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την απογευματινή κινητοποίηση με πανό και συνθήματα. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα.

Κάθοδος αγροτών: Παραγωγοί από όλη τη χώρα δίνουν απόψε ραντεβού στο Σύνταγμα

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το κονβόι των περίπου 120 τρακτέρ από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας πέρασε το ύψος του Σχηματαρίου με τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες περίπου 40 χλμ/ώρα ενώ νωρίς το απόγευμα έφτασαν στο Σύνταγμα.

Κάθοδος αγροτών: Παραγωγοί από όλη τη χώρα δίνουν απόψε ραντεβού στο Σύνταγμα

Όσον αφορά τους αγρότες της Πελοποννήσου, αυτοί σύμφωνα με την ΕΡΤ πέρασαν περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι στο ΣΕΑ Μεγάρων. Εκεί συγκεντρώθηκαν τα τρακτέρ από όλα τα μπλόκα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας αλλά και περίπου 40 λεωφορεία που μετέφεραν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας για τη συγκέντρωση.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 130 με 150 τρακτέρ, ωστόσο τώρα εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 200. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα φθάνουν χιλιάδες αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας, είτε με λεωφορεία είτε με ΙΧ, για να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως έκαναν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στο κέντρο της Αθήνας και θα αναχωρήσουν αύριο, συντεταγμένα, και πάλι συνοδεία της αστυνομίας.