Έρευνα για ποινικές ευθύνες στους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Ποινικές ευθύνες εις βάρος των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της άτυχης Κυριακής Γρίβα, η οποία έπεσε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της, στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων εντοπίζει η έως τώρα εσωτερική έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πλην της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά σε τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία το βράδυ της δολοφονίας, σε εξέλιξη βρίσκεται και ποινική προκαταρκτική έρευνα από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Καθημερινή από μια πρώτη επεξεργασία των δεδομένων, τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων φέρονται να εντοπίζουν ποινικές ευθύνες στον σκοπό του Α.Τ., καθώς όπως αναφέρουν, «ενώ κατά τα φαινόμενα όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του εκείνος έμεινε στη θέση του. Ως ένστολος είχε ιδιαίτερη υποχρέωση να αντιδράσει». Ο ίδιος ο σκοπός είχε καταθέσει στους συναδέλφους του ότι δεν είχε καλή οπτική επαφή και πως δεν διέκρινε το μαχαίρι με το οποίο ήταν οπλισμένος ο δράστης.

Ποινικές ευθύνες ωστόσο φέρονται να εντοπίζονται και εις βάρος των αστυνομικών που βρίσκονταν στο εσωτερικό του αστυνομικού τμήματος και είχαν απευθείας επαφή με την άτυχη Κυριακή.