Έξι ταινίες κάνουν πρεμιέρα – Ανάμεσά τους το “Γάμος αλά Ελληνικά 3”

Επιλογές για όλα τα γούστα έχει η εβδομάδα που ξεκινά με έξι νέες ταινίες να κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Γάμος αλά Ελληνικά 3

Η Νία Βαρντάλος πάει στο χωριό. Η Ελληνοαμερικάνα Νία Βαρντάλος μαζί με όλη την κινηματογραφική οικογένειά της, τους Πορτοκάλος, επιστρέφουν όχι απλώς στη μεγάλη οθόνη αλλά και στη χώρα από όπου ξεκίνησαν όλα, την Ελλάδα. Γιατί στο “Γάμος Αλά Ελληνικά 3”, η ηρωίδα που ενσαρκώνει η Βαρντάλος αναζητά τις ρίζες του εκλιπόντα πλέον πατέρα της, σε ένα ταξίδι που τη συνοδεύει, φυσικά, όλη η αξιαγάπητα εκκεντρική φαμίλια. Κι επειδή η επανένωση με την ελληνική παράδοση συμβαίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η κωμωδία μας υπόσχεται καρτποσταλικές εικόνες των νησιών, ξέφρενα πανηγύρια, μπόλικα επαρχιακά κωμικά ενσταντανέ, αλλά και απρόσμενα ρομαντικά σκιρτήματα.

Σιχάθηκα τον Εαυτό μου

Φεστιβαλικό φιλμ φεμινιστικών ανησυχιών. Η Σίγκνε και ο Τόμας διατηρούν μια αρρωστημένη, ανταγωνιστική σχέση, η οποία παίρνει άσχημη τροπή όταν ο Τόμας αποκτά ξαφνικά αναγνώριση για το καλλιτεχνικό του έργο. Γνήσια αντιδραστική, η Σίγκνε επιχειρεί απεγνωσμένα να ανακτήσει το στάτους της δημιουργώντας μια νέα, αδίστακτη περσόνα, η οποία τρέφεται από την προσοχή και τη συμπόνια των άλλων.

Μυστήριο στη Βενετία

Ο Κένεθ Μπράνα “ντύνεται” ξανά Ηρακλής Πουαρό. Παρόλο που απολαμβάνει τη σύνταξη περνώντας ήρεμα τις μέρες του, ο ντετέκτιβ Πουαρό καλείται να επιστρέψει στην ενεργό δράση όταν τον επισκέπτεται μια διάσημη συγγραφέας μυστηρίου, η οποία τον προσκαλεί σε μια σεάνς στο στοιχειωμένο παλάτη μιας τραγουδίστριας όπερας. Εκεί, μυστηριωδώς, ένας από τους συμμετέχοντας βρίσκεται δολοφονημένος, έτσι ο Βέλγος ερευνητής θα χρειαστεί να αναλάβει άμεσα δράση ώστε να βρεθεί εγκαίρως ο ένοχος.

Ήρωας Κανενός

Έρωτας στα χρόνια της τρομοκρατίας. Παραμονή Χριστουγέννων, η γαλλική πόλη Κλερμόν-Φεράν δέχεται τρομοκρατική επίθεση. Στον ανησυχητικό απόηχό της, ένας τριαντάρης ερωτεύεται κεραυνοβόλα μια αρκετά μεγαλύτερή του σεξεργάτρια. Παράλληλα, ένας άστεγος βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του φρεσκο-ερωτευμένου άντρα, απειλώντας να τινάξει στον αέρα τη νέα παθιασμένη σχέση του. Η ταινία επιλέχθηκε μεταξύ των 10 καλύτερων του 2022 από το ιστορικό περιοδικό Cahiers du Cinema.

Το Τέλειο Γεύμα

Ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μερκούρη. Ένα κινηματογραφικό οδοιπορικό σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία και ΗΠΑ, στο οποίο αναζητούνται τα μυστικά της μεσογειακής διατροφής. Από το είδος των συστατικών που επηρεάζων το σώμα μας μέχρι τις ρίζες μιας παράδοσης αιώνων.

Μανχάταν

Μία από τις καλύτερες ταινίες του Γούντι Άλεν. Ένας νευρωτικός τηλεοπτικός σεναριογράφος τα φτιάχνει με μια 17χρονη μαθήτρια, ερωτεύεται όμως μια χειραφετημένη διανοούμενη, την ερωμένη του καλύτερού του φίλου.

Πηγή: Αθηνόραμα