Όλη η Νέα Ιωνία σε ένα διαδραστικό χάρτη με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η Νέα Ιωνία αποκτά ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και για τους δημότες της, που χρησιμοποιούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Πρόκειται για ένα νέο ψηφιακό – διαδραστικό χάρτη που περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τις συγκοινωνίες -και όχι μόνο- από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Διαδραστικός χάρτης για τη Νέα Ιωνία

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr), στην ενότητα «Εξυπηρέτηση ΜΜΜ Αττικής».

Μέσω του χάρτη, ο οποίος είναι βασισμένος στην τεχνολογία GIS (Geographic Information System), παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις στάσεις λεωφορείων και τους σταθμούς του μετρό και του τραμ, τις στάσεις με προσβασιμότητα των ΑμεΑ, τα σημεία μετεπιβιβάσεων μεταξύ όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, το δίκτυο πώλησης εισιτηρίων, αλλά και τα σημεία σύνδεσης με τον προαστιακό, τα ΚΤΕΛ, το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς και σημεία πολιτιστικού/ ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος (μνημεία, μουσεία κ.ό.κ).

Τι δείχνει ο νέος διαδραστικός χάρτης

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, ο νέος χάρτης δικτύου παρέχει χαρτογραφική απεικόνιση του συνόλου των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική, με χρηστικές πληροφορίες για το επιβατικό κοινό.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να πλοηγηθούν στην περιοχή ενδιαφέροντός τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες, όπως:

  • το βασικό δίκτυο γραμμών και στάσεων του ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ),
  • τις στάσεις του δικτύου με εξυπηρέτηση προσβασιμότητας ΑμεΑ,
  • το δίκτυο πωλήσεων εισιτηρίων ΟΑΣΑ (σημεία λιανικής, αυτόματα μηχανήματα, εκδοτήρια),
  • τους υπεραστικούς σταθμούς σύνδεσης (προαστιακός, ΚΤΕΛ, λιμάνια, αεροδρόμια).
  • σημεία Πολιτιστικού / Ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Πρόσθετες πληροφορίες για τα στοιχεία του χάρτη εμφανίζονται με την επιλογή επί του εικονιδίου τους, σε μορφή αναδυόμενου παραθύρου. Για τις στάσεις, ο χρήστης μπορεί να ανακτήσει πληροφορίες αφίξεων των δρομολογίων σε πραγματικό χρόνο, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που έχει προστεθεί στο σχετικό αναδυόμενο παράθυρο των στάσεων.

Επίπεδα πληροφόρησης στο χάρτη

Η εφαρμογή δίνει επιπλέον τη δυνατότητα επιλογής των επιπέδων πληροφόρησης του χάρτη που είναι ορατά, μέσω του σχετικού μενού, καθώς και της εύρεσης κοντινών σημείων εξυπηρέτησης γραμμών, στάσεων ή σημείων πώλησης σε ακτίνα από 500 μ. έως 1500 μ. από συγκεκριμένο σημείο ή διεύθυνση.

Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα εμφάνισης διαφορετικού υπόβαθρου στο χάρτη μέσα από ένα πλήθος επιλογών, όπως δορυφορικές εικόνες, τοπογραφικό υπόβαθρο, κλπ., ενώ το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η προσθήκη νέων επιπέδων πληροφόρησης για το επιβατικό κοινό, όπως τα σημεία θέσεων στάθμευσης των ταξί και οι Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων.

Δείτε τον χάρτη σε αυτόν τον σύνδεσμο

One Reply to “Όλη η Νέα Ιωνία σε ένα διαδραστικό χάρτη με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς”

Comments are closed.