Ως βασική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Από το Μαρούσι, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε την κατάσταση του ΕΣΥ με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Κω.

«Είναι αδιανόητο εν έτει 2023 μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού λόγω έλλειψης ασθενοφόρου σε ένα μεγάλο νησί της χώρας μας. Έχουμε πολλές φορές υπογραμμίσει ότι πρέπει να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Λείπει προσωπικό, λείπουν υποδομές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτιαξε το Ταμείο Ανάκαμψης με κύρια προτεραιότητα -λόγω της πανδημίας- τη στήριξη της δημόσιας υγείας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, και πρόσθεσε πως «πρέπει να δοθεί το 8-10% του Ταμείου για να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν μπορεί οι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι είναι αναγκαίο ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας με τους γιατρούς και τους υγειονομικούς να παίρνουν μισθούς στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανισότητες και να έχουμε ένα ισχυρό κράτος υπηρεσιών για τους πολίτες, τη μεσαία τάξη, τους πιο αδύναμους. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και αυτό υπερασπίζεται η δημοκρατική παράταξη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνά ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Αττική, όπου τα ποσοστά του είναι χαμηλότερα από την υπόλοιπη Ελλάδα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι γίνεται καθημερινή προσπάθεια παντού, ενώ πρόσθεσε ότι «ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας να μας στηρίξει για να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση στην πατρίδα μας. Και όχι να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει δημιουργήσει τεράστιες ανισότητες, έχει απαξιώσει το κοινωνικό κράτος, πρωταγωνίστησε σε πολύ σοβαρά σκάνδαλα και διαφθορά (υποκλοπές, υπόθεση Πάτση). Παρ’ όλα αυτά, αντί να χάνει δυνάμεις, παίρνει μεγαλύτερα ποσοστά».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να γίνει αυτή η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση, ώστε να έχει έναν πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία. Πρώτος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική. Η αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης είναι για να έχει ένα προοδευτικό σπίτι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας που έχει κοινές αγωνίες με όλους εμάς», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πηγή: iefimerida.gr