Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, που έγινε στις 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου.

Η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί μια κορυφαία από αυτοδιοικητικής πλευράς διαδικασία και αποτελεί βασικό εργαλείο διοίκησης απαραίτητο για την καθημερινή λειτουργία του Δήμου αλλά και την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος της Δημοτικής Αρχής».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη για τον Δήμο, η αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ καθώς επίσης και άλλων χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων, που αποτελούν επί της ουσίας και τη βασική αναπτυξιακή δυνατότητα του Δήμου.

«Ως Δημοτική Αρχή παρόλο που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε τον Δήμο σε ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες σε ότι αφορά την πανδημική κρίση, για πρώτη φορά διεκδικούμε πλήθος αναπτυξιακών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ 2014-2020, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το Πράσινο Ταμείο και πραγματικά ευελπιστούμε ότι η πόλη μας εισέρχεται σε μια νέα εποχή με έμφαση στο περιβάλλον, την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Παράλληλα, η Δήμαρχος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που συνεργάστηκαν άψογα με τους αιρετούς, προσδιόρισαν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες τους, πάντα μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου για μια πόλη ανθρώπινη, σύγχρονη, καθαρή κοντά στις ανάγκες του Δημότη και του Πολίτη.